More

  Codul PIN se reinventează pentru noile generaţii

  Ar putea fi iconurile „emoji” viitoarele forme de securizare a conturilor online? O companie susţine acest demers.

  Compania britanică start-up, Intelligent Environments, susţine faptul că înlocuirea pinului de securitate, format din patru cifre, cu un şir de patru emoticonuri face contul de 500 de ori mai securizat.

  Pe lângă securizarea mult mai bună, această înlocuire ar avea multe alte beneficii. Compania îl citează pe „expertul în memorie” Tony Buzan, care spune că parolele compuse din emoji „se joacă cu capacitatea umană” a memoriei fotografice, care este ancorată în istoria evoluţiei umane.

  Citeşte şi: Cum se traduce harta emoji pe Instagram

  Ne amintim mai multe informaţii atunci când acele informaţii sunt sub forma fotografică„, mai spune Buzan.

  În mod firesc, oriunde avem cuvântul „emoji„, imediat este precedat de cuvântul „millennial„. Directorul companiei Intelligent Environments, David Webber, spune că „am avut multe contribuţii din partea millennial-ilor în momentul în care am dezvoltat această tehnologie„.

  Cercetările nostre arată că 64% din generaţia nouă (millenniali) comunică numai prin intermediul emoji„, spune Webber, „astfel ne-am decis să reinventăm parola pentru noile generaţii, prin dezvoltarea primei tehnologii de securitate prin emoji„.

  Poate fi acest lucru posibil? Poate fi practic? Pot fi emoji mai securizare decât un pin?

  Răspunsul este simplu: DA. Un PIN tradiţional, format din patru cifre este un sistem de securitate extrem de slab, care oferă o combinaţie de numai 10.000 de variante. Tocmai din acest motiv, bancomatele reţin cardul dacă intoduci greşit PIN-ul de trei ori. Dacă laşi un număr infinit de încercări, în mai puţin de o zi poţi ghici varianta corectă.

  Citeşte şi: Apple lansează iOS 8.3, actualizarea cu noile Emoji

  Acest lucru este posibil deoarece codul PIN are numai zece cifre dintre care să alegi. În contrapondere, parola formată din emoji oferă o posibilitate de a alege dintre 44 emoji, pentru patru sloturi, oferind 3,8 milioane de variante de parole diferite.

  Nu este chiar de 480 de ori mai securizat, aşa cum spunea compania, deoarece eu presupun că nu vei folosi acelaşi emoji de de ori în parolă, dar este o îmbunătăţire importantă.

  Acum nu trebuie să ne aventurăm din prima în acest „sistem revoluţionar”. Adevărul este că securizarea pe bază de PIN este cel mai prost sistem de autentificare.

  Citeşte şi: Ai Android? – Vezi ce îţi pregăteşte noul update

  De exemplu, o parolă formată numai din caractere mici oferă o combinaţie de 208 miliarde de combinaţii, fiind de 55.000 de ori mai sigur, comparativ cu sistemul emoji.

  Majoritatea băncilor ar clasa un sistem de securitate bazat pe 8 caractere ca fiind un sistem de securitate „prost”. O parolă de zece caractere, care foloseşte un mix de litere de mână şi majuscule şi numere, oferă 7510, fiind de 1,502,456,572,870 de ori mai bun, comparativ cu parola formată din emoji.

  Desigur, niciuna dintre ele nu oferă un sistem de securitate „amuzant”, dar nu te aştepta să fie şi sigur.

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  12,649AbonațiAbonați-vă

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here