Conceptul Samsung care ar revoluţiona siguranţa rutieră

Cristian Gănescu
- 21.06.2015, 21:55 în Auto
0

SHARES

În anul 2009, compania rusească de design, Art Lebedev, a introdus un concept de transparenţă care ar îmbunătăţi siguranţa rutieră.

Conceptul era extrem de simplu: se montează o cameră în partea frontală a camionului, care este conectată la un panou cu monitoare poziţionat în spatele camionului.

Citeşte şi Volvo îţi permite să controlezi maşina cu ajutorul smartwatch-ului

Acest sistem permite maşinilor din spatele camionului să vadă autoturismele care vin din sensul opus, astfel angajările în depăşire realizându-se în siguranţă.

Acelaşi concept este urmărit şi de Samsung în ceea ce priveşte un nou prototip de camion. Prin montarea unor display-uri mari pe spatele camionului, orice şofer care doreşte să se încadreze în depăşire are acum vizibilitate.

Acest sistem, deşi este atractiv şi spectaculos, s-ar putea să nu fie realizabil din cauza costurilor de implementare a panourilor LCD care ar reda imaginea. Mai mult decât atât, pe vreme ploioasă, panourile riscă să se murdărescă şi să obstrucţioneze imaginile cu traficul din sensul opus.

Citeşte şi Conceptul Chevrolet care te va lăsa fără cuvinte

Un sistem un pic mai realist ar fi perfecţionarea comunicării de la vehicul la altul (V2V), care se aşteaptă să fie implementat în SUA, începând cu anul viitor. Acest sistem implică inteligenţa artificială şi le permite şoferilor de vehicule să comunice în trafic.

Aceştia pot comunica între ei şi îşi pot transmite date despre poziţie, direcţie şi viteza de deplasare.

Abonează-te la YouTube Noobz | Urmărește-ne pe Instagram | Dă like la Facebook Noobz
YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!
 
COMENTARII

Comentarii

comentarii

YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!