More

    Volvo îţi permite să controlezi maşina cu ajutorul smartwatch-ului

    URMĂREȘTE-NE

    16,065FaniÎmi place
    1,142CititoriConectați-vă
    13,030AbonațiAbonați-vă

    Într-o bună zi, ar putea fi posibil ca smartwatch-ul tău să înlocuiască cheile de la maşină.

    Ultimele eforturi ale Volvo atrag atenţia asupra faptului că acest lucru este cu un pas mai aproape de realitate.

    Producătorul de autoturisme suedez a anunţat recent un update la aplicaţia Volvo On Call, care îţi permite să cotrolezi anumite funcţii prin cu ajutorul unui dispozitiv cu Android, iOS sau Windows. Acum, aplicaţia susţine atât smartwatch-urile Apple Watch, cât şi Android Wear.

    Citeşte şi: Volvo – mașina inteligentă cu CLOUD pentru siguranța în trafic

    Înainte să fie o aplicaţie, Volvo On Call a fost lansat în 2001 ca un sistem de securitate care putea conecta şoferul cu un operator care să îl poată ajuta la nevoie. Spre exemplu, dacă airbag-ul de la maşină s-a deschis, Volvo trimite servicii de urgenţă folosind GPS-ul.

    Cu ultimul update al aplicaţiei, multe dintre funcţiile ca încuiatul şi descuiatul maşinii sau oprirea şi pornirea funcţiilor de încălzire, ca de altfel şi verificarea nivelului de combustibil, pot fi verificate de la încheietura mâinii tale, deşi pentru moment, Volvo nu este foarte clar cu privire la funcţiile disponibile.

    O imagine scăpată în presă de Volvo, arată un Android Wear cu o notificare „Uşile maşinii sunt descuiate. Încui uşile?”.

    Volvo se alătură Volkswagen, BMW, Porche şi Hyundai în ceea ce priveşte lansarea aplicaţiilor pentru Apple Watch şi Android Wear. Majoritatea prezintă mai mult sau mai puţin aceleaşi funcţii ca Volvo.

    Cele mai noi știri

    Pe același subiect

    Leave a reply

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.