More

  Tehnologia Samsung care dublează capacitatea bateriilor cu litiu

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Departamentul de cercetare al Samsung Electronics a anunţat că a dezvoltat o tehnologie care dublează capacitatea bateriei cu litiu.

  Bateriile de silicon existente au fost dezvoltate şi comercializate de Sony în anii ’90 şi au fost dezvoltate pentru mărirea capacităţii, în locul sporirii duratei de viaţă şi densitatea, iar acest lucru s-a datorat naturii materialului.

  Citeşte şi Încărcarea wireless, la fel de puternică ca încărcarea la priză

  Mărirea capacităţii a rămas cel mult de două ori mai mare comparativ cu bateriile comercializate până în prezent.

  Actualmente, dezvoltarea materialelor pentru baterii de mare capacitate a fost realizată în Statele Unite. Aici ne referim mai ales la cercetarea privind folosirea siliconului ca material înlocuitor, care este capabil să sporească capacitatea până la de 10 ori, comparativ cu grafitul, folosit în prezent.

  Este, totuşi, o problemă de ordin tehnologic, care scurtează viaţa bateriei, prin încărcările şi descărcările repetate.

  Citeşte şi Smartphone-ul cu baterie de 10,000mAh

  Centrul R&D al Samsung Electronics a reuşit dezvoltarea unui material catod de mare densitate şi extrem de durabil. Samsung, care a făcut eforturi uriaşe pentru îmbunătăţirea capacităţii bateriei pentru a se diferenţia de alţi producători de smartphone-uri, se aşteaptă la o schimbare majoră, atât a industriei dispozitivelor mobile, cât şi a industriei producătoare de maşini electrice.

  Această tehnologie va avea nevoie de doi sau trei ani pentru a ajunge să fie comercializată, după cum se pronunţa experţii din industrie.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.