More

  HoloLens, de la Microsoft, vor fi folosiţi de NASA în Spaţiu

  În timp ce majoritatea dintre noi folosim ochelarii computerizaţi care generează imagini 3D ce se suprapun lumii noastre înconjurătoare, NASA are de gând să îi utilizeze în Spaţiu.

  Noul dispozitiv seamănă cu ochelarii de schi, iar compania spune ca sunt „primii ochelari holografici computerizați autonomi”, putând fi folosiți fără sincronizare cu PC sau telefon.

  Microsoft nu a dezvăluit încă cât de mult poate costa dispozitivul HoloLens atunci când va fi lansat, dacă dispozitivul va fi orientat către consumatori sau întreprinderi şi cât de multe unităţi va produce iniţial compania.

  Citeşte şi: Aşa arată ediţia limitată Forza 6 Xbox One

  „Hologramele pot deveni o parte a vieții noastre cotidiene”, spunea în ianuarie, Alex Kipman, șeful proiectului Windows Holographic.

  Directorul executiv al Microsoft Studios, SAXS Persson, demonstrează cum HoloLens este folosit pentru a juca „Minecraft” pe Xbox E32015 la brifiengul dinainte de Electronic Entertainment Expo, la Universitatea din California de Sud, pe 15 iunie 2015, în Los Angeles.

  Se spune că Sidekick are două moduri de funcţionare: unul este numit „modul de specialitate la distanţă” şi utilizează Skype pentru a permite unui operator de pe teren să vadă ceea ce vede un membru al echipajului, precum şi să ofere îndrumare în timp real, inclusiv capacitatea de a trage adnotări în mediul membrilor echipajului prin realitate augmentată. NASA a indicat faptul că acest mod de comunicare ar fi grozav pentru misiunile lungi în spaţiu pe Marte şi dincolo de ea, în caz contrar, comunicarea ar fi fost întârziată.

  Citeşte şi: GoPro atacă REALITATEA VIRTUALĂ şi dezvoltă un dispozitiv video pentru crearea conţinutului

  Datorită acestui mod, experţii NASA vor lua practic parte la toate misiunile.

  Al doilea mod, modul de procedură, a fost proiectat pentru a oferi o mai bună autonomie utilizatorilor. Purtătoarul de cuvânt NASA, Stephanie Schierholz, a declarat că agenţia este în discuţii cu mai mulţi parteneri pe ambele realităţi, augmentată şi virtuală, precum şi alte dispozitive ce pot fi utilizate în misiunile viitoare în spaţiu. NASA se aşteaptă ca acestea să fie utilizate până la finalul anului, iar testele gravitaţiei mici au demonstrat că HoloLens funcţionează perfect în spaţiu, aşa cum se întâmplă şi pe Pământ.

  Citeşte şi: Cum ne supraveghem prietenul patruped – Camera cloud care merită toţi banii

  Potrivit NASA, Proiectul Sidekick, „va fi evaluat în cursul NASA Extreme Environment Mission Operational (NEEMO), cea de 20-a expediţie ce va începe pe 21 iulie, atunci când un grup de astronauţi şi ingineri vor trăi în singura staţie de cercetare submarin din lume, Vărsător, timp de două săptămâni.” OnSight este un alt proiect în curs de dezvoltare cu ajutorul Microsoft, care le oferă oamenilor de ştiinţă posibilitatea de a simula viaţa pe Marte, pe baza informaţiilor pe care le-a adunat până acum Curiosity.

  HoloLens are procesor de imagine și generează holograme, imaginile 3D ale unor obiecte putând fi văzute în combinație cu mediul din jurul utilizatorului, acest imagini putând fi controlate cu ajutorul mâinilor, dar și cu ochiul.

  În video-ul de mai jos poţi vedea cum a testat NASA Proiectul Sidekick.

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  12,897AbonațiAbonați-vă

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here