Browserul Firefox se schimbă – Mozilla este hotărât să modifice tot

Cristian Gănescu
- 7.07.2015, 14:27 în Aplicaţii
0

SHARES

Firefox este prezent pe piaţă din anul 2002, iar Mozilla vrea să reconstruiască anumite elemente fundamentale ale browserului pentru a-l aduce la zi cu tehnologia de acum.

Directorul departamentului de inginerie, Dave Camp, a trimis un mesaj în care spune că Firefox deşi „este contruit pe tehnologia web„, compania ar putea „face o treabă mai bună prin capitalizarea acestuia„.

Citeşte şi Cum afli cine te-a şters de pe Facebook

Interfaţa browserului pe care o are acum a fost construită pe Limbajul UI XML al Mozilla (XUL), care a fost inventată pentru „umplerea goluruilor” pe care limbajul HTML le avea la momentul respectiv.

Potrivit email-ului, deoarece XUL nu este o tehnologie WEB, nu obţine atenţia, din partea dezvoltatorilor, pe care o merită şi de care are nevoie. Asta înseamnă că apar probleme de performanţă care nu sunt reparate, cât şi probleme pentru motorul de randare al Firefox, Gecko.

Dave Camp a spus că Mozilla „are de gând să îndepărteze Firefox de XUL şi XBL„, cu toate că discuţiile au început la nivel intern.

Citeşte şi Ai uitat parola de la wireless? Vezi cum o poţi afla

Schimbarea este una semnificativă pentru Mozilla şi ar putea avea implicaţii majore pentru dezvoltatorii extensiilor pentru browser, cât şi asupra companiei, în sine. Camp este conştient de acest lucru şi spune că „va dura ceva timp„.

Pe viitor, Mozilla va profita de această tehnologie din plin, iar asta este un lucru pozitiv pentru toată lumea.

Abonează-te la YouTube Noobz | Urmărește-ne pe Instagram | Dă like la Facebook Noobz
YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!
 
COMENTARII

Comentarii

comentarii

YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!