More

  5 moduri în care să faci backup la smartphone

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Spre deosebire de telefoanele mobile de acum zeci de ani, dispozitivele de astăzi sunt încărcate cu aplicaţii şi date care îşi fac backup automat la o anumită perioadă.

  O actualizare efectuată inoportun poate fi vitală pentru datele pe care le ai în smartphone. De aceea, este bine să îţi iei câteva măsuri de precauţie.

  Fă-ţi cel puţin două copii la fişierele importante

  Dacă ai laptop, tabletă, un alt smartphone şi un notebook, nu ar fi o idee deloc rea să salvezi fişierele importante pe cel puţin două dintre dispozitive.

  Sistemul de operare al smartphone-urilor din zilele noastre oferă capacităţi de backup automat pe care îl poţi folosi pentru stocarea datelor critice, inclusiv a fotografiilor, parolelor, datelor de contact, mesajelor sau fişierelor create în aplicaţii. Recomandat este să îţi sincronizezi toate aceste date la adresa de email, întrucâz te poate scăpa de mari bătăi de cap.

  Testează sistemul smartphone-ului

  Asigură-te că programul de backup funcţionează, iar dacănu ai configurat niciodată un dispozitiv, asigură-te că ştii să îl foloseşti atunci când este necesar, ca de altfel şi software-ul pe care în utilizezi. De cele mai multe ori, utilizatorii nu au un plan de rezervă în ceea ce priveşte backup-ul telefonului, iar atunci când deja au pierdut datele află că modul în care a fost efectuat backup-ul nu a fost corespunzător.

  Optează pentru backup selectiv

  În plus faţă de backup-urile automate, poţi crea copii de siguranţă manuale ale anumitor tipuri de fişier, inclusiv fotografii, prin conectarea telefonului la calculator printr-un cablu USB şi copierea datelor importante.

  Poţi adăuga, de asemenea, aplicaţii de backup pe smartphone care se ocupă de anumite tipuri de arhive. După ce ai o copie de rezervă a fotografiilor, le poţi organiza în calculator sau poţi alege alte locaţii în care să le aşezi.

  Timing-ul este foarte important

  Sistemul de operare şi actualizearea aplicaţiilor adaugă funcţionalitate, îmbunătăţesc performanţa şi sporesc securitatea. Totuşi, în unele cazuri, anumite modificări pot provoca mai multe probleme, decât să le rezolve pe cele existente.

  Dacă reparaţia telefonului tău necesită intervenţii tehnice, vei avea nevoie neapărat de o copie de rezervă a lucrurilor pe care le ai în telefon, motiv pentru care este bine să nu sari peste prima recomandare niciodată.

  Actualizează-ţi cartela de memorie

  Se întâmplă să aduni prea multe lucruri pe cardul SD, iar din când în când nu strică o curăţenie, care să îţi permită să depozitezi informaţii şi fişiere noi în acel spaţiu.

  De asemenea, nu ar fi o idee rea să îţi cumperi un card SD de rezervă, pe care să păstrezi conţinutul foarte important care nu merge amestecat cu alte fişiere sau fotografii.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.