More

  Apple şi Samsung plănuiesc sfârşitul cartelei SIM

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Există zvonuri potrivit cărora cei doi giganţi ai tehnolgiei au în plan să pună punct cartelelor SIM cât mai repede cu putinţă, dar această schimbare se pare că nu va avea loc până în 2016.

  Pentru a utiliza smartphone-urile, mulţi dintre noi încă depindem de o bucăţică de plastic numită „cartelă SIM”. Dacă Apple şi Samsung vor pune în aplicare cu adevărat planurile pe care le au, s-ar părea că aceast aspect nu va mai dura mult timp.

  Citeşte şi: Apple lansează un nou model iPod Touch

  Financial Times anunţă că giganţii tehnolgiei sunt în „discuţii avansate” să pornească să folosească cartele SIM electronice pe smartphone-urile lor, permiţându-le utilizatorilor o mai mare mobilitate.

  GSMA, o asociaţie care reprezintă operatorii de telefonie mobilă, spune că există un acord care va fi în curând anunţat, iar toate standardele noii cartele SIM vor fi explicate în amănunt.

  „Cu majoritatea operatorilor fiind de acord, planul este să se finalizeze arhitectura tehnică care va fi solosită în dezvoltarea unei soluţii SIM end-to-end pentru electronicele de consum, cu livrarea anticipată până în 2016”, precizează organizaţia.

  Citeşte şi: Ai iPhone sau iPad? Atenţie la cea mai mare înşelătorie

  Anne Bouverot, CEO-ul GSMA, spune că organizaţia continuă să discute cu Apple pentru a „asigura sprijinul aceastei iniţiative”.

  „Am discutat cu Apple şi Samsung cu privire la acest aspect şi am căzut de acord asupra caracteristicilor”, precizează aceasta. „Am lucrat cu ei şi cu alţii pentru a crea o industrie a soluţiilor pentru maşinării şi vom aproba o soluţie pentru electronicele de consum.”

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.