More

  Ai iPhone sau iPad? Atenţie la cea mai mare înşelătorie

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Tot mai multor utilizatori de iPhone şi iPad li se cer bani în schimbul remedierii unor probleme.

  Utilizatorii dispozitivelor iPhone şi iPad primesc tot mai multe notificări de tip pop-up, prin care sunt anunţaţi că sistemul s-a defectat şi că trebuie să apeleze un număr pentru ajutor tehnic, în vederea remedierii.

  Citeşte şi Apple lansează un nou model iPod Touch

  Escrocii au ţintit utiliazatorii browserului Safari, browserul implicit al dispozitivelir iOS, cerând utilizatorilor din SUA să apeleze o linie telefonică pentru a remedia această problemă, tariful perceput fiind între 19 dolari şi 80 de dolari.

  Utilizatorii din Marea Britanie se confruntă cu aceeaşi problemă, unuia dintre aceştia fiindu-i solicitată o sumă de 20 de lire sterline pentru remediere.

  Atunci când folosesc browserul Safari, utilizatorii primesc înştiinţarea:Atenţie! Raport iOS de defecţiune!! Din cauza unei aplicaţii de pe dispozitiv, iOS s-a defectat. Contactaţi oficiul tehnic pentru a remediat problema„.

  Citeşte şi Cum transferi documente de pe smartphone pe PC

  Alţi utilizatori au primit un mesajul:Este o problemă cu configurarea sistemului dumneavoastră iOS. Vă rugăm să contactaţi biroul tehnic Apple„. Unii au spus că mesajul pop-up le-a blocat posibilitatea de a efectua orice acţiune prin intermediul browserului.

  ioscrash

  Escrocheria a fost semnalată pentru prima oară în SUA în luna noiembrie 2014, dar sistemul este încă folosit şi în Marea Britanie. Din păcate,  nu este exclus ca acest tip de fraudă să ajungă cât de curând şi în Romania.

  Cum poţi să repari şi să blochezi definitiv mesajele escrocilor

  Apple le-a oferit utilizatorilor soluţia pentru remedierea acestei probleme şi pentru blocarea definitivă a acestor mesaje de tip pop-up:

  1. Dispozitivul trebuie comutat pe „modul avion”;

  2. Ştergeţi toate datele de navigare ale browserului Safari: Settings -> Safari -> Clear History and Website Data;

  3. Deschide browserul Safari şi opreşte „Modul Avion”.

  Pentru a împiedica ca mesajele de tip pop-up să îţi blocheze browserul, mergeţi la meniul de setări: Settings -> Safari -> Block Pop-ups.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.