More

  Gamerii profesionişti vor fi supuşi testelor antidoping

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Liga Sporturilor Electronice (The Electronic Sports League – ESL) este una dintre cele mai mari ligi mondiale şi este cunoscută pentru competiţiile de Counter Strike: Global OffensiveBattlefield 4 şi DOTA 2.

  Recent, în urma unui scandal de doping, compania a anunţat că a instituit o politică antidoping.

  Noua politică a fost instituită după ce Kory “SEMPHIS” Friesen, un jucător care este specializat pe jocul Counter Strike: GO, a recunoscut într-un inteviu postat pe Youtube, că toţi membrii fostei sale echipe Cloud9 au folosit medicamentul Adderall pe parcursul desfăşurării competiţiei ESL One Katowice, din Polonia.

  Potrivit publicaţiei Motherboard, echipa Cloud9 a renunţat la Friesen din cauza rezultatelor slabe, la numai o lună de la încheierea competiţiei.

  Folosit pentru tratarea simptomelor ADD şi ADHDAdderall este cunoscut ca un „medicament pentru învăţat” care sporeşte capacitatea de concentrare şi timpul de reacţie. În lumea eSports, unde un meci depinde de viteza de reacţie şi sincronizarea dintre membri echipei, medicamentele precum Adderall oferă un plus oricărui jucător care doreşte un avantaj asupra competiţiei.

  ESL spune că va începe administrarea unor teste aleatorii pentru detectarea medicametelor, începând cu luna august, la evenimentul ESL One Cologne, unde premiul este de 250.000 dolari.

  Măsurile luate de ESL sunt un pas înainte pentru tragerea la răspundere a jucătorilor profesionişti în ceea ce priveşte metodele pe care le urmeză în vederea obţinerii unor rezultate mai bune.

  Alte ligi profesioniste de gaming, cum este League of Legends Championship Series, nu au o politică antidoping, iar echipe precum Cloud9 pot participa fără nicio problemă. Deoarece există mai multe ligi diferite, este mult spaţiu de manevră pe care echipele de jucători le pot exploata.

  Utilizarea acestor medicamente este numai una dintre multele feţe ale competiţiilor eSports. Ca şi toate celelalte sporturi, trebuie să se autoregleze pentru a rămâne corecte.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.