More

  China a ridicat interdicţia asupra consolelor

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  China a renunţat la interdicţia consolelor de joc, după mai bine de 15 ani.

  Potrivit unei declaraţii a ministrului Culturii, companii precum Sony, Nintendo şi Microsoft vor putea produce şi vinde consolele video oriunde pe teritoriul chinez.

  Citeşte şi: PS4 obţine echipamentul hardware de care avea nevoie

  Consolele de joc au fost interzise pentru prima oară în anul 2000 de frica efectelor pe care le-ar produce acestea, crezând că aduc un impact negativ, fizic şi mental, în dezvoltarea copiilor.

  Anul trecut, China a mai temperat aceste restricţii când le-a permis producătorilor să opereze într-o zonă experimentală de 17 kilometri pătraţi din Shanghai, cunoscută drept zonă liberă de comerţ.

  Citeşte şi: Sony lansează PlayStation 4 1TB Ultimate Player Edition

  Dar chiar şi acele restricţii mai blânde au fost un obstacol destul de mare pentru producători, care au trebuit să contruiscă, prin contract, o nouă fabrică de produţie în acea zonă. În plus, aceştia trebuiau să obţină aprobarea pentru vânzarea consolelor, iar fiecare consolă vândută trebuia inspectată, individual.

  Acele restricţii au fost ridicate cu totul, deschizând calea unei pieţe masive pentru console. Cu toate acestea, va fi nevoie de ceva timp până când consumatorul chinez se va obişnui cu ideea că acum poate cumpăra console fără să existe probleme.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.