Nokia lansează Ozo, camera de realitate virtuală VIDEO

Cristian Gănescu
- 29.07.2015, 14:48 în Gadgets
0

SHARES

Nokia a prezentat o cameră sferică, creată special pentru realizarea filmelor 3D şi a jocurilor, care pot fi redate pe dispozitivele de realitate virtuală.

Dispozitivul, prezentat la un eveniment din Los Angeles, filmează la unghi de 360 de grade cu ajutorul a opt senzori şi microfoane. Este prima soluţie business a companiei Nokia.

Citeşte şi: De la Windows 1.0 la Windows 10, într-un GIF de 15 secunde

Nokia trece printr-un proces de restructurare după ce a vândut companiei Microsoft divizia de telefoane mobile, după care a dorit achiziţionarea Alcatel-Lucent, care ar avea ca scop sporirea principalei reţele de echipamente.

Ne aşteptăm ca experienţa realităţii virtuale să sporească radical maniera în care oamenii comunică şi relaţionează cu poveştile, distracţia, evenimentele mondene şi chiar unii cu ceilalţi„, a spus directorul Nokia, Ramzi Haidamus, într-o declaraţie.

Citeşte şi: Facebook obligat să permită utilizarea identităţii false

În luna mai, camera GoPro a introdus un sistem similar cu 16 camere şi sistem de operare Google, în vreme ce multe alte companii de tehnologie, cum sunt Facebook şi Samsung, au anunţat diferite planuri pentru piaţa realităţii virtuale.

Nokia planifică să revină pe piaţa telefonelor mobile prin design şi licenţierea dispozitivelor, odată ce este încheiat contractul cu Microsoft.

Abonează-te la YouTube Noobz | Urmărește-ne pe Instagram | Dă like la Facebook Noobz
YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!
 
COMENTARII

Comentarii

comentarii

YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!