More

  Tehnologia IBM care prezice bolile cronice

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  CVS Health şi IBM şi-au unit forţele pentru a ajuta pacienţii să depisteze bolile cronice, înainte să aibă de-a face cu o urgenţă medicală. Gigantul farmaceutic va utiliza Watson, tehnologia de calcul cognitiv IBM, pentru a prezice bolile cronice.

  Watson este construit pe baza unui proces de învăţare similar creierului uman. Acesta arată datele, le interpretează, evaluează modele recogniscibile şi apoi stabileşte un curs de acţiune.

  Spre deosebire de creierul nostru care are ţesuturi mici, Watson are capacitatea de a sorta şi de a calcula rapid milioane de puncte de date, cu ajutorul unor circuite şi a unui software sofisticat care fac ca aceste conexiuni utile să fie mult mai rapide.

  Citeşte şi: Cum transferi documente de pe smartphone pe PC

  Watson a făcut recent echipă cu revista Bon Appetite pentru a crea o aplicaţie care ar putea sugera reţete cu tipuri de combinaţii de arome pe care oamenii şi-ar putea dori să le mănânce. Numit Chef Watson, calculatorul cognitiv IBM sugera lucruri precum caviar, combinat cu mango, ca fel de mâncare gustoasă.

  Nu este pentru prima dată când Watson este utilizat în domeniul medical. Mai multe companii de îngrijire medicală lucrează în ceea ce IBM numeşte Ecosistemul lui Watson, incluzând platforma de îngrijire a pacientului, genineMD şi Point of Care, care le permite medicilor să acceseze cazurile de boli pe o platformă mobilă, pentru a extrage informaţiile necesare cu privire la bolile netratate.

  Citeşte şi: Muzica inelelor de copac – Cum sună aceasta la pick-up

  CVS Health îi va permite lui Watson să cutreiere milioane de puncte de date din registrele medicale ale pacientului, revendicări medicale, ca de altfel şi dispozitive de fitness pentru a merge prin acelaşi proces de cunoaştere ca alte persoane din cadrul Ecosistemului Watson. Ideea care stă la baza acestui parteneriat este ajutarea asiguratorilor medicali CVS şi a farmaciştilor în cazul pacienţilor care prezintă un risc.

  Boli cronice cum ar fi cele de inimă sau diabetul zaharat sunt principalele cauze ale decesului şi invalidităţii şi constituie mare parte din aproximativ 2.9 miliarde de euro cheltuiţi pe asigurarile medicale de sănătate anual în SUA, potrivit datelor naţionale cu privire la cheltuielilor de sănătate de la Centrele Medicale şi Serviciile Medicale.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.