More

  Lista jocurilor care NU MERG pe Windows 10

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  În pofida zvonurilor mai mult sau mai puţin întemeiate privind posibilitatea ca Windows 10 să dezactiveze jocurile piratate, noul sistem de operare de la Microsoft aduce, predominant, veşti bune pentru gameri.

  Performanţe mai bune în jocurile viitoare graţie schimbărilor aduse de DirectX 12, mai ales pe sisteme AMD/Radeon, aplicaţia Xbox care te lasă să joci jocurile de pe consolă cu PC-ul, sau aplicaţia integrată de înregistrate şi streaming al sesiunilor de gaming.

  Pe lângă toate acestea, Microsoft a anunţat şi că Windows 10 nu va rula jocurile echipate cu SecuROM, poate cel mai hulit sistem DRM (Digital Rights Management – de prevenire a pirateriei) existent.

  Citeşte şi: Cel mai mic încărcător pentru smartphone din lume

  Sunt vizate direct jocuri precum Grand Theft Auto III (GTA 3), F.E.A.R., primul joc din seria The Sims, Crimson Skies sau Microsoft Flight Simulator 2004.

  Boris Schneider-Johne, de la Microsoft Germania, spune că Windows 10 nu va rula jocurile care folosesc tehnologiile DRM SafeDisc şi SecuROM, potrivit unui interviu pentru Rocket Beans TV, preluat de ArsTechnica.co.uk.

  „Tot ce mergea pe Windows 7 ar trebui să ruleze şi pe Windows 10. Sunt doar două mici excepţii: pe de o parte, programele antivirus şi alte softuri care se instalează profund în sistem vor trebui updatate, şi developerii lucrează deja la asta, şi, pe de altă parte, jocurile vechi pe CD care au DRM.

  Citeşte şi: Cele mai importante anunţuri de la IDF 2015

  Aceste DRM-uri se implementează de asemenea profund în sistemele voastre, şi aici Windows 10 trage linie. Nu putem permite aşa ceva, deoarece poate fi o portiţă pentru viruşi. De aceea sunt câteva jocuri din perioada 2003-2008, echipate cu SecuROM şi altele, care nu vor rula fără un patch no-CD sau ceva de genul ăsta”, a mai adăugat reprezentantul Microsoft.

  Din fericire, cele mai populare jocuri echipate cu sisteme DRM blocate de Windows 10 au fost deja updatate pentru a înlătura această caracteristică neplăcută, iar platforme precum GOG.com oferă biblioteci impresionante de jocuri vechi în versiuni non-DRM, notează Ars Technica. Alternativ, utilizatorii pot opta şi pentru crack-uri no-CD pentru jocurile echipate cu astfel de tehnologii DRM.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.