Intel oferă GRATUIT software-ul folosit de Stephen Hawking pentru a vorbi

Mădălina Gănescu
- 19.08.2015, 11:12 în Aplicaţii
0

SHARES

De aproximativ 20 de ani, Intel a construit tehnologii pentru a-l ajuta pe Stephen Hawking să comunice cu lumea, iar acum compania pune la dispoziţie acelaşi software pe care fizicianul îl foloseşte pentru a scrie cărţi, pentru a ţine discursuri şi pentru a vorbi, GRATUIT.

Este numit Assistive Conext-Aware Toolkit (ACAT) şi este acelaşi software Intel pus pe Swiftkey pentru Hawking anul trecut.

Citeşte şi: Cel mai mic încărcător pentru smartphone din lume

S-a dorit dintotdeauna ca software-ul să fie o sursă liberă, oferindu-le inginerilor, dezvoltatorilor şi cercetătorilor o bază de la care să plece pentru a crea tehnologii care să le îmbunătăţească vieţile pacienţilor cu boli de neuron motor şi alte condiţii care fac imposibilă folosirea unei interfeţe de calculator obişnuite.

Acum, ACAT foloseşte recunoaşterea facială prin webcam pentru controlul utilizatorului, dar Intel spune că dezvoltatorii pot spori accesul cu intrări personalizate.

Aşa cum este, funcţionează destul de bine, potrivit celor de la engadged.com care au făcut şi un test, în urma căruia au reuşit să tasteze cuvinte simple prin mişcarea muşchilor, aşa cum face profesorul Hawking, ca de altfel şi cuvinte sau fraze predictive, înainte să mişte obrajii. Sistemul poate deschide, de asemenea, documente, browsere web şi le oferă utilizatorilor un control incredibil.

Citeşte şi: Hangouts, alternativa Google la Skype, are propriul site

Software-ul de bază este disponibil gratuit pe Github, iar Intel deţine un site separat cu documentaţii, video-uri şi specificaţii, ca de altfel şi senzori compatibili şi un manual pentru începători.

Dacă ai nevoie de ajutor pentru implementarea software-ului, poţi contacta direct echipa pe site-ul ACAT. Una peste alta, proiectul făcut public este un pas imens pentru a atinge visul lui Stephen Hawking de a conecta scaunul cu rotile şi asistenţa computerizată la fiecare persoană care are nevoie de ea.

Urmărește-ne pe Instagram | Dă like la Facebook Noobz
YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!
 
COMENTARII

Comentarii

comentarii

YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!