More

  NASA va prezice calea uraganelor prin studierea cursurilor lor

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  NASA ar putea elimina în curând o mare parte din incertitudinea cu privire la estimările căilor uraganelor şi altor furtuni gigantice.

  Agenţia construieşte CYGNSS (Cyclone Global Navigation Satellite System), un stol de opt microsateliţi care ar trebui să urmărească mai eficient decât orice ambarcaţiune full-size modul în care se deplasează uraganele.

  Vor fi primii sateliţi care se vor uita la miezul interior al unei furtuni, oferind o mai bună estimare a vitezei vântului şi, de asemenea, cale pe care o au aceşti curenţi de aer învolburaţi.

  Citeşte şi: HoloLens, de la Microsoft, vor fi folosiţi de NASA în Spaţiu

  NASA va primi imagini actualizate de la tropice în termen de câteva ore în loc de câteva zile, aşa că meteorologii nu ar mai trebui să fie prinşi cu garda jos dacă un uragan adună rapid impuls sau îşi schimbă direcţia.

  Când va începe CYGNSS să ajute în 2017, sezonul uraganelor va fi în toi pe coasta Atlanticului (între iunie şi noiembrie), iar datele transmise de satelit ar putea fi de mare ajutor pentru locuitorii de pe coastă care vor fi nevoiţi să se pregătească pentru dezastrele naturale.

  Citeşte şi: NASA a publicat o poză superbă cu luna Dione a lui Saturn

  Asamblarea primul microsatelit a început pe data de 14 august, iar celelalte 7 urmează să fie montate în următoarele săptămâni. Corpul fiecărui satelui are aproximativ 63-63-27 cm, echivalentul unei valize standard. Când sunt complet asamblaţi, sateliţii cântăresc fiecare 29 de kilograme.

  Aceştia vor fi blocaţi pentru testare în prima parte a anului 2016, iar misiunea este programată să se lanseze spre finalul anului 2016, urmând ca operaţiunile ştiinţifice să înceapă în 2017 în plin sezon al urganelor din Atlantic.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.