Facebook protejează drepturile de autor – Cum vrea Zukerberg să oprească pirateria

Cristian Gănescu
- 29.08.2015, 0:15 în Aplicaţii
0

SHARES

Facebook doreşte să oprească pirateria online şi se va implica direct în războiul împotriva celor care încalcă drepturile de autor.

În acest sens, Facebook îmbunătăţeşte tehnologia pentru o identificare mai bună a fişierelor video care sunt încărcate pe reţeaua de socializare şi dacă cel care le urcă are drept asupra acelui fişier.

Citeşte şi: UN MILIARD de utilizatori logaţi pe Facebook într-o singură zi

Demersul vine ca urmare a creşterii numărului de fişiere video vizionate de utilizatori şi încărcate de publisheri şi agenţii.

Pe lângă creşterea conţinutului video, deţinătorii drepturilor de autor s-au plâns cu privire la fişierele video care sunt încărcate pe Facebook, fără permisiunea lor. Un raport recent indică faptul că majoritatea video-urilor încărcate pe diferite site-uri şi reţele de socializare sunt piratate.

Facebook a anunţat că va folosi o nouă tehnologie de monitorizare a fişierelor video, care va fi disponibilă unui grup restrâns şi partenerilor. Programul va selecta video-urile companiilor media, reţelele de ştiri şi a utilizatorilor, pentru a le compara cu cele care rulează pe pagini, profile, grupuri, dar şi pe site-uri.

Unealta va evalua milioane de fişier video foarte rapid. Atunci când programul va găsi un video duplicat, publisherii vor putea cere companiei Facebook să şteargă fişierul.

Citeşte şi: Google foloseşte propriul motor de căutare pentru a face angajări

Facebook utilizează deja un sistem numit „Audible Magic„, care foloseşte tehnologia de recunoaştere a coloanei sonore pentru a împiedica încărcarea video-urilor neautorizate pe reţea.

Sistemul Facebook se află într-o etapă incipientă, dar în vreme ce reţeaua de socializare se extinde, ar putea servi ca funcţie vitală în publicitatea Facebook prin intermediul video-urilor.

Abonează-te la YouTube Noobz | Urmărește-ne pe Instagram | Dă like la Facebook Noobz
YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!
 
COMENTARII

Comentarii

comentarii

YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!