More

  Continuă să îţi iei tabletele: Folosirea unui iPad îţi păstrează creierul sănătos?

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Potrivit ultimelor studii, tehnologia schimbă creierelor celor de vârstă mijlocie într-un mod uimitor.

  Aceasta îmbunătăţeşte performanţa minţilor persoanelor trecute de a doua tinereţe şi le permite să gândească la fel de eficient cum o fac tinerii, cel puţin asta pretind oamenii de ştiinţă.

  Într-o lucrare publicată în urmă cu două zile, experţii susţin faptul că creierele noastre au accelerat în timpul revoluţiei internetului.

  Citeşte şi: Află cine îţi ignoră cererea de prietenie de pe Facebook

  Oamenii de ştiinţă germani au comparat „procesul de viteză cognitiv” al tinerilor din generaţia baby boom cu cel a strămoşilor lor, a căror performanţă mentală a fost testată în urmă cu 6 ani.

  Aceştia au descoperit faptul că creierul modern al unei persoane de 50 de ani, a fost la fel de rapid ca cel al „unei persoane mai tinere cu 4 – 8 ani”.

  Totuşi, toate click-urile şi scroll-urile nu au reuşit să îmbunătăţească starea de zi cu zi, care în loc să fie mai bună, se înrăutăţeşte.

  „Am devenit din ce în ce mai exigenţi, odată cu creşterea utilizării Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei, în mod special în ceea ce priveşte persoanele mai în vârstă şi cei care au locuri de muncă care îi solicită intelectual”, a declarat Nadia Steiber, un cercetător al Institutului Internaţional pentru Analiza Sistemelor Aplicate.

  Citeşte şi: Dovada că noul smartphone de la Apple se va numi iPhone 6S

  „În acelaşi timp, suntem martorii unui declin în activitatea fizică şi creşterea nivelului de obezitate”, a mai adăugat aceasta.

  Studiul a fost creat ca dovadă a „Efectlui Flynn”, care sugerează faptul că fiecare generaţie are IQ-ul mai mare decât al părinţilor săi.

  Valeria Bordone, cercetător de la Wittgenstein Centre for Demography and Global Human Capital, a adăugat: „Arătăm pentru prima dată că, deşi schimbările în ceea ce priveşte educaţia au cauzat în mare parte Efectul Flynn, creşterea utilizării tehnologiei moderne, cum ar fi computerele sau telefoanele mobile, în primul deceniu al anilor 2000, de asemenea, a avut o contribuţie semnificativă ceea ce se întâmplă.”

  Cu alte cuvinte, nu ar fi deloc o idee rea dacă bunicii noştri ar utiliza din ce în ce mai des Internetul. Cel puţin, dacă nu îi ajută din punct de vedere fizic, îi ţine mai tineri cu 4 până la 8 ani mai mult din punct de vedere psihic.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.