More

  Google ar putea fi amendat cu 1,4 miliarde de dolari

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Compania Google se află sub investigaţie după ce o agenţie a depus mai multe plângeri despre presupuse abuzuri de pe poziţia dominantă în piaţă concretizate prin „măsluirea” rezultatelor afişate în motorul de căutare.

  Investigaţia este condusă de Comisia Concurenţei din India, iar dacă Google va fi găsită vinovată, ar putea primi o amendă reprezentând 10% din venitul anual. În anul 2014, Google a înregistrat venituri de 14 miliarde de dolari, ceea ce ar însemna o amendă de 1,4 miliarde de dolari.

  Citeşte şi: Google Chrome ia măsuri împotriva Flash

  Directorul General al Camerei Concurenţei din India a depus un raport care cuprinde sesizările realizate de Bharat Matrimony, un serviciu care facilitează „căsătoriile aranjate”, populare în India, cât şi a Consumer Unity and Trust Society, o organizaţie locală non-profit.

  Plângerile au fost coroborate cu încă 30 de companii care au răspuns Comisiei, inclusiv Flipkart, Facebook, divizia de hărţia a Nokia, MakeMyTrip şi Hungama Digital.

  În raport, Comisia Concurenţei din India acuză Google de afişarea propriului conţinut şi a serviciilor, în detrimentul altor surse care ar fi avut un număr mai mare de accesări.

  Citeşte şi: Gmail adaugă automat evenimente în Google Calendar

  De asemenea, linkurile plătite, care apar în prima pagină a rezultatelor de căutare, se bazează pe fondurile de reclamă pe care Google pe primeşte de la clienţi.

  Portalul e-commerce Flipkart susţine că a găsit rezultate de căutare care au o corelaţie directă cu numărul de bani pe care îi cheltuieşti pe reclamele de la Google.

  Google are termen până pe 10 septembrie să răspundă acuzaţiilor şi să se prezinte în faţa comisiei, la o săptămână de la termenul limită.

  Citeşte şi: Google foloseşte propriul motor de căutare pentru a face angajări

  Google a precizat printr-un purtător de cuvânt că momentan se citeşte raportul comisiei şi se va lucra alături de Comisia Concurenţei din India pentru a se conforma regulilor.

  Google a fost amendată cu 166.000 de dolari, de către CCI, în luna martie pentru necooperare în cazul unei investigaţii antitrust.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.