More

  Smartphone-ul de hârtie cu display ce nu consumă energie electrică

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Display-urile flexibile sunt foarte uşoare, subţiri şi permit o interacţiune asemănătoare celor pe care le avem cu documentele din hârtie.

  Human Media Lab a condus un studiu pentru a afla cât de funcţionabil poate fi un display flexibil. Display-ul folosit este o versiune flexibilă a E Ink, o variantă ce nu consumă energie electrică atunci când este reactualizat.

  Senzorii Thinfilm permit telefonului să răspundă la îndoirea ecranului pentru a naviga pe pagini în ebooks. De asemenea, acesta permite ascultarea MP3-urilor, iniţierea de apeluri telefonice sau utilizarea aplicaţiilor.

  Citeşte şi: Ce personalitate ai în funcţie de LIKE-urile de pe Facebook

  Un astfel de ecran flexibil îi permite utilizatorului să deseneze cu un stilou, ca şi cum ar face-o pe o foaie de hârtie. Primul astfel de prototip din lume este menit să revoluţioneze lumea tehnologiei.

  „Acesta este viitorul. Totul va apărea şi se va simţi ca acesta în aproximativ 5 ani”, declara inventatorul dispozitivului şi director al Universităţii Human Lab Media din Queen, Roel Vertegaal.

  „Acest smartphone seamănă, se simte şi funcţionează precum o bucată de hârtie interactivă. Prin îndoirea colţului din dreapta-sus întorci paginile, iar folosind un stilou poţi scrie direct pe el”, a mai adăugat aceasta.

  paperphone

  Telefonul de hârtie sau PaperPhone, aşa cum îi spun inventatorii, face exact ceea ce face şi un smartphone normal, iar display-ul lui, în totalitate flexibil, are o diagonală de 9.5 cm.

  Citeşte şi: Samsung Galaxy S7: Lansare şi caracteristici

  Atunci când este apelat, utilizatorul poate răspunde la telefon plin schimbarea formei dispozitivului. În video-ul de mai jos poţi vedea modul în care poate fi folosit acest dispozitiv, care pentru moment este doar la stadiul de concept.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.