More

  Dispozitivul Android te spionează – Vezi cum îi vii de hac

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Nu mai este de mult timp un secret că fiecare aspect şi manifestare din viaţa noastră este monitorizată, iar odată cu noile tehnologii, este incredibil gradul la care a ajuns această monitorizare, ca să nu o numim spionaj.

  Sub pretextul colectării informaţiei care are ca scop îmbunătăţirea experienţei prin personalizarea aplicaţiilor, Google strânge, ei bine, cam tot ceea ce tu faci cu ajutorul dispozitivului mobil.

  Citeşte şi: Aplicaţia pentru adulţi care şantajează utilizatorii

  Un exemplu este păstrarea unei copii a tuturor comenzilor vocale pe  care utilizatorul le-a iniţiat prin câmpul de căutare Google Now. Aceste copii din istoric se pot întinde de la câteva luni, până la câţiva ani de date colectate.

  Mai jos avem câteva modalităţi prin care Google doreşte să îmbunătăţească serviciile, prin colectarea, stocarea şi procesarea datelor din dispozitivele mobile.

  Istoricul navigării web

  Ori de câte ori navighezi pe internet cu browserul Chrome, de pe dispozitivul Android, Google colectează date despre căutările şi rezultatele selectate de tine.

  Pe lângă îmbunătăţirea rezultatelor de căutare, istoricul web poate fi transformat într-un „itinerariu” a cărui idee dacă nu este interesantă, este de-a dreptul înfricoşătoare.

  Dacă vrei să accesezi istoricul tău, mergi la Setări, accsează „Account History » Web & App Activity” după care apesă pe butonul „Manage History” şi astfel poţi vedea întregul tău istoric de pe internet.

  Citeşte şi: TOP 10 cele mai descărcate aplicaţii – Facebook deţine primele 2 locuri

  Poţi folosi câmpul de căutare pentru a căuta anumite elemente din istoric, iar dacă vrei să ştergi un element, poţi să îl selectezi şi să apeşi „Remove item„.

  Dacă vreo să ştergi elemente multiple sau chiar întregul istoric, sub câmpul de căutare există opţiunile pentru intervalul de o oră, o zi, o săptămână, o lună sau chiar tot istoricul.

  De asemenea, poţi să opreşti colectarea acestor date din meniul Web & App Activity. Poţi să opreşti colectarea informaţiilor de pe un dispozitiv anume, iar pentru a realiza acest lucru, trebuie accesate setările Data from this device, din meniul Web & App Activity, după care trebuie bifată opţiunea „On for this device„.

  Desigur, toate aceste lucruri pot fi evitate prin pornirea opţiunii de „private browsing”.

  Comenzile vocale

  După cum spuneam, dispozitivul Android păstrează o evidenţă a tuturor comenzilor vocale pe care le realizezi. Acestea pot fi accesate din meniul de setări Account History din aplicaţia Google Settings. Accesează Voice & Audio Activity, după care Manage History.

  La fel ca în cazul istoricul web, poţi opri înregistrarea comenzilor vocale sau le poţi şterge parţial, selectiv sau integral.

  Citeşte şi: ClearLock te ajută să blochezi aplicaţiile enervante

  Pentru a opri colectarea şi stocarea comenzilor vocale, trebuie să accesezi meniul Voice & Audio Activity şi să debifezi căsuţa „On”. Cu toate acestea, trebuie să ţii cont şi de faptul că dispozitivul Android poate deveni mai lent în descifrarea comenzilor tale vocale, dacă nu are un şablon cu care să compare.

  Căutările de pe YouTube

  Căutările de pe YouTube, dar şi videoclipurile redate, sunt salvate în istoricul Youtube pentru a ajuta aplicaţia în livrarea conţinutului potrivit ţie, după tiparul căutărilor şi rezultatelor alese de tine.

  Acestea pot fi accesate foarte uşor din Account Activity, secţiunea YouTube Search History » Manage History. Aici vei găsi toate căutările tale de pe Youtube.

  Elementele pot fi şterse prin selectarea unuia sau mai multor elemente, apoi trebuie apăsat butonul „Remove from Search history„. De asemenea, pentru înlăturarea întregului istoric, poţi apăsa „Clear all search history„.

  Locaţia ta

  Acesta este poate cel mai înfricoşător lucru pe care Google l-ar putea contabiliza: poziţia ta, la orice moment, oricunde te-ai afla.

  Practic, Google poate realiza o hartă cu mişcările tale, obiceiurile şi locurile pe care le frecventezi.

  Poţi chiar vedea pe o hartă, fiecare loc pe unde dispozitivul tău mobil a trecut, în orice zi, la orice ora, iar acest lucru nu ar fi foarte deranjant dacă nu ai fi fost şi tu pe lângă acesta.

  Citeşte şi: Google Chrome 45 vine cu îmbunătăţiri considerabile

  Care ar fi, totuşi, explicaţia Google pentru această funcţie? Potrivit companiei, istoricul locaţiei ajută aplicaţii precum Google Now să ofere informaţii preţioase despre trafic, pe baza rutelor pe care obişnuieşti să le foloseşti.

  Pentru a şterge acest istoric, mergi la Account Activity şi accesează Google Location History, de unde debifează toate dispozitivele a căror locaţie este înregistrată. Poţi şterge tot istoricul prin apăsarea butonului Delete Location History.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.