More

  YouTube în Chrome descarcă bateria laptopului – Cum scapi de această problemă

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Producătorii nu au de gând să pună în aplicare VP9 (format video dezvoltat de Google, cunoscut şi sub numele de Next Gen Open Video sau VP-Next, succesor al VP8) până când acest lucru nu va fi cu adevărat necesar.

  Chrome, Firefox sau Opera suportă formatele video CP9 în HTML 5, iar de aici întreaga problemă legată de faptul că bateria laptopului se descarcă mai repede atunci când utilizezi YouTube din aceste browsere.

  Google a rezolvat această problemă prin adăugarea VP 8 şi VP 9 la Chrome şi prin solicitarea YouTube să servească Chrome video-uri VP9 şi VP8.

  Citeşte şi: Microsoft Office 2016 se lansează pe 22 septembrie

  Desigur, prin acest procedeu economiseşti destul de mult timp cu descărcarea, dar, în acelaşi timp, bateria laptopului tău se descarcă mai repede.

  Pentru o experienţă mult mai eficientă cu YouTube ai putea să treci la Safari, Microsoft Edge sau Internet Explorer, deşi nu trebuie să faci asta.

  Poţi instala extensiile de browser pentru Chrome, h264ify, care vor forţa Chrome să ceară video-uri H.264 de la YouTube. Acestea vor arăta la fel, dar Chrome le va rula înapoi mai lin.

  Descarcă h264ify pentru Chrome sau h264ify pentru Firefox.

  Cum vezi dacă YouTube foloseşte H.264, Vp8 sau VP9

  Pentru a verifica dacă YouTube serveşte codecul potrivit pentru browser-ul tău, dă click dreapta pe video-ul de pe YouTube, selectează „Stats for nerds”, iar în dreapta „Mime Type” vei vedea „video/mp4 şi codecul „avc” pentru video-urile P4/H264.

  1

  Pentru video-urile VP8 şi VP9, vei vedea “video/webm” şi fie “vp9″, fie “vp8″.

  2

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.