More

  Sony nu mai recomandă folosirea sub apă a Xperia Z5

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Sony şi-a promovat pentru multă vreme dispozitivele mobile ca fiind tovarăşii perfecţi pentru acele persoane care doresc să le utilizeze la plajă, în timp de fac scufundări sau au orice alte activităţi care implică apa.

  De aceea, este foarte interesant cum de compania s-a decis să nu mai recomande utilizarea smartphone-urilor în contact cu apa, chiar dacă sunt rezistente la ea.

  Noua politică Sony s-a schimbat o dată cu lansarea Xperia Z3+ şi Z4, determinând mulţi utilizatori să creadă că schimbarea este specifică acestor modele.

  Citeşte şi: Ce am aflat după 10 zile cu S6 Edge Plus prin Orange Smartphone Tester

  Mai nou, pe site-ul Sony există anumite referinţe şi legate de seria Xperia Z5.

  „Xperia Z5 este rezistent la apă şi cu protecţie împotriva prafului, aşa că nu îţi face probleme dacă te-a prins ploaia sau vrei să speli murdăria de pe el, dar ţine minte: toate porturile şi capacele trebuie să fie închise ferm. Nu ar trebui să bagi dispozitivul complet sub apă sau în mare, apă sărată, apă cu clor sau lichide cum sunt băuturile. Abuzul sau folosirea necorespunzătoare a dispozitivului vor anula garanţia.”

  În trecut, capacitatea de a introduce dispozitivul mobil în apă a fost o parte considerabilă din strategia de marketing a Sony, cu promo-uri video care arată telefoanele în apă, în scene cu scufundări şi aşa mai departe. De ce a schimbat Sony politica în ceea ce priveşte rezistenţa la apă?

  „E doar apă! Designul Sony rezistent la apă scoate îngrijorarea din apă. Puţină apă nu ar trebui să fie mare lucru. Xperia Z5 Compact este construit pentru a rezista la mai mult de un metru sub apă. Aşadar, te poţi relaxa dacă ai scăpat câteva picături s-au a făcut un duş inopinant”, se arată în prezentarea dispozitivului Xperia Z5 Compact pe site-ul oficial.

  Deşi este se află în categoria dispozitivelor rezistente la apă, Xperia Z5 nu se recomandă să fie folosit în aceste situaţii, din câte se pare dintr-un singur motiv: „ca o portiţă de scăpare ce ar putea preveni tone de pretenţii în ceea ce priveşte garanţia.”

  Citeşte şi: YouTube în Chrome descarcă bateria laptopului – Cum scapi de această problemă 

  Motivul invocat de Sony în ceea ce priveşte această schimbare este acela că testele făcute pentru rezistenţa la apă au fost efectuate în „laborator”, ceea ce înseamnă că au folosit apă de la robinet şi au fost relativ indulgenţi cu telefonul.

  Acestea fiind spuse, ne imaginăm că persoanele care folosesc intenţionat smartphone-urile în apă nu sunt destul de atente. De fapt, schimbarea este pentru a proteja Sony de cererile persoanelor care utilizează mai brutal telefoanele în situaţii care implică apa.

  Ar putea această schimbarea a politicii să afecteze imaginea smartphone-urilor rezistente la apă de la Sony sau care crezi că ar putea fi urmările deciziei luate de companie. Lasă-ne impresia ta la secţiunea de comentarii.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.