More

  Review Samsung Galaxy S6 Edge Plus: Funcţie după funcţie

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Testăm noul Samsung Galaxy S6 Edge Plus prin Orange Smartphone Tester, iar acum am ajuns şi la un capitol essential: funcţionalitatea.

  Am discutat despre forma dispozitivului, despre ecranul curbat şi modul perfect în care smartphone-ul încape în mâna oricui, dar dincolo de formă, trebuie să existe scop şi funcţionalitate.

  La început, am avut impresia că S6 Edge Plus nu este mai mult decât un smartphone cu ecran mare, al cărui singur scop este redarea filmelor şi pozelor la rezoluţie cât mai mare.

  Citeşte şi: Samsung Galaxy S6 Edge Plus te ajută să ai amintiri vii

  Pe măsură ce am început să descopăr funcţiile cu care vine Samsung S6 Edge Plus am ajuns la concluzia că, pe lângă procesor şi memoria RAM, aceste funcţionalităţi reduc la jumătate timpul necesar pentru realizarea oricărei acţiuni. Cum? Simplu: totul este acolo unde trebuie să fie.

  Totul pe EDGE: Apps Edge şi People Edge

  Totul trebuie să fie rapid şi totul trebuie să fie la îndemână. Orice ai nevoie să accesezi trebuie să îl poţi accesa rapid. Chiar şi pentru cei care lucrează în online, scopul este ca tu, cititorule, să ajungi la informaţie cu cât mai puţine clickuri. Acelaşi lucru este valabil şi pentru Samsung Galaxy S6 Edge Plus.

  Ecranul nu este curbat numai „de dragul design-ului„, ci acesta a primit şi o serie de funcţii extrem de interesante şi folositoare în aceeaşi măsură.

  setari-ecran-lateral

  Pe latura dispozitivului poţi seta afişarea ceasului, a datei şi a nivelului bateriei. Ceea ce este şi mai interesant şi poate fi observat şi din captura pe care am realizat-o, există un mod de noapte, care afişează aceste informaţii într-un mod de noapte lizibil, fără să emane o lumină intensă, care să deranjeze pe timpul nopţii. Este ca si cum ai citi un text pe un dispozitiv Kindle. De-a dreptul ingenios.

  Mergem mai departe cu funcţiile disponibile pentru marginile dispozitivului şi ajungem la accesarea rapidă a aplicaţiilor şi a contactelor, ceea ce Samsung a numit într-un mod sugestiv „Apps Edge” şi „People Edge„.

  functii2

  Această funcţie poate fi accesată rapid prin glisarea degetului pe ecran, începând cu marginea din colţul din dreapta-sus a ecranului, de la dreapta la stânga. Acest meniu poate fi accesat şi fără să fie necesară deblocarea ecranului.

  Poţi seta până la 5 aplicaţii favorite, aplicaţii pe care le accesezi cel mai des şi la care nu vrei să ajungi prin mai multe click-uri său glisări.

  Citeşte şi: Ce am aflat după 10 zile cu S6 Edge Plus prin Orange Smartphone Tester

  People Edge permite stabilirea a 5 contacte, pe care, pe lângă faptul că le poţi apela mult mai rapid, le poţi atribui caracteristici îmbunătăţite care înlesnesc şi mai mult comunicarea. Poţi alege între apelare, trimitere mesaj text sau chiar email.

  Marginea ecranului mai poate afişa informaţii despre apelurile ratate, dacă ai primit un mesaj text sau email.

  Samsung Pay: plăţi securizate cu ajutorul senzorului pentru scanarea amprentei

  Samsung Galaxy S6 Edge Plus este dotat cu acelaşi tip de senzor pentru scanarea amprentei ca şi modelul „compact”, ceea ce înseamnă că beneficiază de aceeaşi securitate sporită.

  Elementul de noutate, care scoate în evidenţă mai mult ca până acum acest senzor de scanare este funcţia Samsung Pay.

  Practic, cu ajutorul Samsung Pay şi validarea tranzacţiilor cu ajutorul amprentei, vei putea să efectuezi plăţi şi să faci cumpărături online mai repede şi mai sigur.

  Funcţia Multi Window rămâne la fel de folositoare

  Screenshot_2015-09-20-22-53-51

  Numele trădează funcţionalitatea şi pentru cei care nu au avut ocazia să o experimenteze pe Samsung Galaxy S6 şi Samsung Galaxy S6 Edge, această funcţie mi se pare esenţială pentru orice utilizator care este obişnuit cu multitasking-ul şi nu poate să facă numai un singur lucru deodată.

  Astfel, poţi urmări un videoclip pe Youtube, în timp ce poţi căuta mai multe detalii despre video-ul pe care îl urmăreşti sau orice altceva. Poţi să iei notiţe în timp ce studiezi articole de pe browserul de internet. Posibilităţile sunt numeroase, iar Multi Window este, dacă nu cel mai util, cu siguranţă printre cele mai utile funcţii disponibile pe Samsung Galaxy S6 Edge Plus.

  Sistemul de operare Android 5.1.1 Lollipop cu interfaţă TouchWiz

  Samsung ne-a obişnuit deja cu interfaţa TouchWiz, iar noul dispozitiv beneficiază de noul sistem de operare, care are acum mult mai puţine programe de tip „bloatware”. Mai mult, unele programe preinstalate sunt chiar folositoare, între ele aflându-se Skype, Word, Excel, PowerPoint, OneDrive şi OneNote.

  Cu toate că unele aplicaţii preinstalate nu pot fi şterse, ele pot fi ascunse sau dezactivate, fără a mai fi nevoit să îţi baţi capul cu ele sau să ocupe spaţiu inutil.

  Rating camera foto & video

  Cu siguranţă, noua interfaţă este mult mai rapidă comparativ cu cele anterioare, iar Samsung a reuşit să optimizeze interfaţa în aşa fel încât să nu mai existe acele „agăţări” şi „îngheţări” ale cadrelor în timp ce aştepţi ca dispozitivul să răspundă la comenzi.

  Fără doar şi poate, toate aceste elemente fac din Samsung Galaxy S6 Edge Plus nu numai un smartphone performant, ci o extensie a ta fără de care faci lucrurile un pic mai lent şi cu mai mulţi nervi.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.