More

  Cum îţi cureţi corect şi complet smartphone-ul sau tableta

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Nu mai este o noutate că smartphone-ul tău are pe suprafaţa sa mai multe bacterii decât găsim în vasul de toaletă.

  Nu este de mirare, de vreme ce manevrăm dispozitivele toată ziua şi le umplem de grăsime, le luăm cu noi la toaletă şi le aşezăm în locuri expuse la microbi.

  De fapt, potrivit unor studii recente, un telefon conţine aproximativ 25.000 de germeni per inch pătrat. Acest lucru înseamnă că dispozitivul este mai murdar decât mânerul de la uşă sau chiar decât o toaletă.

  Citeşte şi: Review Samsung Galaxy S6 Edge Plus: Funcţie după funcţie

  Nu mai este necesar să spunem că trebuie să te asiguri că ai curăţat corect şi complet din când în când gadgetul pe care îl foloseşti permanent. Totuşi, aminteşte-ţi că aceste dispozitive destul de constisitoare se pot deteriora destul de uşor.

  Puţini dintre noi suntem norocoşi să deţinem dispozitive rezistente la apă care pot fi spălate fără grijă chiar în chiuvetă.

  Iată câteva moduri în care poţi curăţa corect şi complet, dar în acelaşi timp în siguranţă smartphone-ul sau tableta.

  Nu folosi chimicale!

  Chiar dacă ecranul smartphone-ului este extrem de murdar, evită să foloseşti pentru curăţare produse care conţin chimicale. Acestea pot distruge stratul protector pe care l-au aplicat producătorii pe dispozitive.

  Citeşte şi: Volvo XC90 2016 – Test de siguranţă realizat de IIHS

  Cu alte cuvinte, dacă vrei cu adevărat să foloseşti o soluţie pentru curăţat, optează pentru apă distilată şi foloseşte-o în cantităţi foarte mici. Nu şterge niciodată display-ul telefonului cu soluţie pentru curăţat geamuri.

  Mai mult decât atât, ori de câte ori vrei să îţi cureţi telefonul, ai grijă să îl închizi, pentru că acest lucru va creşte şansele ca dispozitivul să nu aibă de suferit din cauza apei.

  Foloseşte o cârpă din microfibră

  Avem tendinţa să folosim orice cârpă sau prosop ne stă la dispoziţie pentru a curăţa dispozitivele mobile. Deşi atunci când ştergi ecranul cu ele, crezi că scapi de murdărie, acest lucru este doar superficial şi nu te ajută să scapi cu adevărat de toţi microbii.

  Acest lucru este pentru că majoritatea şerveţelelor şi prosoapelor eliberează fibre şi alte particule.

  Citeşte şi: Configuraţia Windows care îţi poate salva toate datele şterse

  Toată mizeria poate pătrunde printre butoane şi alte spaţii greu de curăţat, ca să nu mai spunem de hârtii sau cârpe care pot fi aspre şi pot să-ţi zgârie dispozitivele.

  Atunci când ai o cârpă din microfibră, pur şi simplu şterge ecranul şi restul telefonului în linii drepte până când dispar toate reziduurile.

  Dacă ai probleme când curăţi murdăria, pulverizează puţină apă distilată pe cârpă şi şterge din nou, după care foloseşte un prosop din microfibră pentru a usca suprafeţele.

  Curăţă zonele dificile cu beţişoare cu vată

  Să curăţi suprafeţele mari ale smartphone-ului este un proces destul de simplu, dar germenii şi particulele pot pătrunde de fiecare dată în găuri. Poţi folosi un beţişor pentru urechi pentru asta.

  Citeşte şi: Calculatorul tău merge tot mai greu? Cum remediezi problema

  Conceptul este acelaşi ca pentru petele de pe dispozitiv, dar dacă ai cu adevărat nevoie de lichid, încearcă să foloseşti cât mai puţin. Nu îmbiba vata şi nu introdu beţişorul ud în compartimentele greu de curăţat.

  Alcoolul poate fi bun din când în când

  Cei care doresc cu adevărat să omoare germenii şi simt nevoia să folosească un fel de dezinfectant, pot utiliza fără probleme puţin alcool, dar nu foarte des.

  Pe de o parte, alcoolul ajută pentru că se usucă mai repede decât apa. Acest lucru înseamnă că soluţia nu va rămâne pentru prea mult timp, reducând posibilităţile de a ajunge în interiorul dispozitivului.

  Îndepărtează particulele de praf cu un uscător de păr

  Este ideal pentru a curăţa tastele, difuzoarele, ca de altfel şi spaţiul în care este aşezată bateria. Cel mai bine este să foloseşti un uscător de păr înainte de a şterge dispozitivul cu o cârpă sau cu orice fel de soluţie de curăţare.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.