More

  11 citate înţelepte ale omului care a inventat secolul XX

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Nikola Tesla este de multe ori numit omul care a inventat secolul XX, şi există o mulţime de motive bune pentru asta. Cu toate astea, aceste nu este nici măcar pe aproape de contemporanii săi în ceea ce priveşte faima, cum ar fi Marie Curie şi Albert Einstein.

  Nikola Tesla este un inventator, inginer şi fizician cu cetăţenie sârbă şi americană care este cel mai cunoscut pentru conceperea unui sistem modern de curent alternativ de alimentare electrică.

  Acesta a emigrat în SUA în 1884 pentru a lucra cu Thomas Edison în New York, dar cu finanţatorii a reuşit să se stabilească pe cont propriu.

  Citeşte şi: Facebook pregăteşte un nou proiect, pe cât de folositor, pe atât de înfricoşător

  În final, acesta moare singur în camera 3327 din hotelul New Yorker. Tesla a murit de tromboză, iar munca sa a fost neglijată zeci de ani după asta. Recent, au existat noi interese în ceea ce priveşte viaţa sa.

  Iată câteva citate ale sale care pot fi o provocare ideală pentru fiecare dintre noi în ceea ce priveşte ştiinţa şi lumea în general.

  „Lasă viitorul să spună adevărul şi evaluează pe fiecare în parte în funcţie de muncă şi realizări. Prezentul este al lor, viitorul, pentru care am muncit cu adevărat, este a mea.” – A Visit to Nikola Tesla, de Dragislav L. Petkoviæ in Politika (April 1927)

  „Ultimele 29 de zile din lună sunt cele mai dificile” – My Inventions, în Electrical Experimenter magazine (1919)

  Citeşte şi: Apple Car este pregătit pentru prezentarea publicului larg

  „Luptele între indivizi, la fel ca între guverne şi naţiuni, rezultă inevitabil din neînţelegeri în ceea ce priveşte interpretarea termenelor. Neînţelegerile sunt întotdeauna cauzare de incapacitatea de a aprecia punctul fiecăruia de vedere.” – The Transmission of Electrical Energy Without Wires as a Means for Furthering Peace, în Electrical World and Engineer (January 7, 1905)

  „Pacea poate veni doar ca o consecinţă naturală a alinierii universale.” – My Inventions, în Electrical Experimenter magazine (1919)

  „Această planetă, cu toate imensităţile sale îngrozitoare, este pentru curentul electric virtual nimic mai mult decât o minge mică de metal” – The Transmission of Electrical Energy Without Wires (Electrical World & Engineer, March 5, 1904)

  „Deşi este gratuit să gândeşti şi să acţionezi, su

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect