More

  Facebook pregăteşte un nou proiect, pe cât de folositor, pe atât de înfricoşător

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Facebook vrea să obţină un patent pentru un proces care ar identifica camera şi pozele pe care le faci.

  Ca şi cum nu ar fi fost suficiente numeroasele metode prin care Facebook ţine evidenţa locurilor şi a omenilor cu care interacţionezi, acum vrea să aibă şi „dovezi concrete„, cu ajutorul camerei foto.

  Citeşte şi: Nu ai Facebook instalat pe telefon? Chrome îţi serveşte notificările

  Potrivit unui patent pentru „amprentarea imagistică” depus de Facebook în luna ianuarie, compania dezvoltă o tehnologie care să identifice camera cu care ai făcut anumite poze. Ar putea recunoaşte şi poze realizate de tine, care sunt încărcate pe contul tău, cât şi poze care nu au fost realizate de tine.

  Potrivit propriei analize realizată de Facebook, acest concept este pe atât de înfricoşător pe cât sună. Facebook ar folosi aceste informaţii într-un mod „benefic”, pentru a sugera prieteni noi, pe baza corelării pozelor care sunt realizate. Practic, Facebook vrea să aducă în acelaşi loc oameni cu pasiuni comune.

  În cererea pentru patens se specifică:

  Semnătura camerei este alcătuită din caracteristici extrase din imaginile care caracterizează camera flosită pentru realizarea pozelor, cum sunt poziţia nefirească a pixelilor în cameră şi metadata dispozibilă în fişierele stocate în cameră. Asocierile dintre utilizatori şi camere este dedusă pe baza acţiunilor care relaţionează cu camerele, cum sunt utilizatorii care încarcă imaginile, utilizatorii care sunt identificaţi sau cărora le dau like.

  Asocierile dintre utilizatorii reţelei de socializare prin intermediul camerei sunt deduse. Aceste asocieri sunt folosite în beneficiul utilizatorilor reţelei de socializare pentru recomandarea prietenilor noi, evenimentelor sau grupurilor de utilizatori cu aceeaşi pasiune, identificarea conturilor deţinute de acelaşi utilizator, a conturilor frauduloase şi determinarea afinităţii dintre utilizatori„.

  Citeşte şi: Cum poate schimba butonul „DISLIKE” întreaga reţea de socializare

  În momentul de faţă, utilizatorii Facebook pot şterge metadata imaginilor pe care le postează pe platforma media. Cu toate acestea, acest nivel de identificare pare a suprascrie ştergerea metadata prin extragerea acelei informaţii direct din camera cu care au fost realizate imaginile respective.

  Pe de altă parte, este posibil ca o astfel de tehnologie să fie folosită pentru a determina proprietatea de drept a unei imagini.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  1 Comment

  1. Am facut poze cu un stol de grauri in zbor aproape de locatia mea.Ajuns acasa am dorit sa vad ce amprente digitale au pozele si cit de clare pot fi cu imagini foarte rapide intrind prin diverse setari ale aparatului meu Nikon mai vechi.Erau parametri geostationari ai pozelor mele alaturi de alti parametri tehnici ai aparatului ca timpul de expunere si multi alti parametrii. ca data ora secunda etc.Se pot pune mai multe intrebari de ce sunt necesare atitea date din moment ce nu toti locuitorii planetei sunt infractori.Sunt judecate mai multe scenarii cred care noua ne scapa.De dreptul intelectual sau proprietate particulara nu spune nimeni nimic.Se considera ca folosind codul sursa digital (aici am inteles ca si Romanii nostri in anii de inceput au avut contributii impostante)pot sa impuna orice reguli.E doar o parere a mea.Sunt curios sa aflu si alte pareri.E foarte neplacut sa vezi ca poze personale nu se pot sterge sau lua inapoi macar din anumite locuri unde au fost puse.Mie imi place tehnologia si nu ma inspaiminta pentru ca am ceva notiuni in domeniu si ii pling pe cei care nu stiu despre ce este vorba….pentru ca sunt specializati in alte domenii.

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.