More

  Acer Switch 10 – Un laptop convertibil perfect pentru business şi relaxare

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Acer Switch 10 face parte din gama de dispozitive 2 în 1 cu ecran detașabil. Design-ul este extrem de flexibil, ceea ce îl face ideal pentru cei care caută o tabletă, dar nu vor să renunțe la confortul oferit de tastatură. Nu trebuie să uităm că acest dispozitiv are capacităţi de laptop.

  Ca şi specificaţii tehnice, Acer Switch 10 are carcasa confecționată din sticlă Gorilla Glass 3, rezistentă la zgârieturi, și o tastatură detașabilă.

  Design şi funcţionalitate

  1

  Atunci când îl manevrez, trebuie să recunosc că dispozitivul nu este tocmai uşor. Este destul de greu pentru dimensiunea sa, iar acest fapt se datorează carcasei, care este foarte solidă. Nu avem de-a face cu un dispozitiv spartan, plăsticos, despre care ai crede că se poate dezintegra dintr-un moment în altul, în mâinile tale.

  Forma este una prietenoasă, rotunjită pe margini, iar răceala metalică îi oferă un aer de seriozitate, rigurizotate, suficient cât să impună respect. Nu avem de-a face cu o tabletă de pe care te poţi juca un Candy Crush, ci cu un dispozitiv portabil cu care „faci bani”.

  Acer Switch 10 este destul de subţire. Evident, spun destul de subţire deoarece nu se poate lupta cu ultrabook-urile, dar este clar că avem un dispozitiv care poate fi o alternativă pentru cei care sunt de părere că preţul unui ultrabook nu este justificat pentru bugetul lor.

  Dsipozitivul are un singur port USB 2.0, un micro USB, port Micro HDMI şi un slot pentru card microSD.

  Display Full HD: calitate şi claritate

  2

  Ecranul este Full HD cu rezoluție de 1920×1200 pixeli. Display-ul este fabricat cu tehnologia Zero Air Gap, care îmbunătățește calitatea imaginii şi, mă puteţi crede pe cuvând când spun că imaginile sunt redate „limpede ca apa”, dacă nu ai umplut ecranul de amprente, evident.

  Am fost plăcut impresionat de claritatea imaginii şi trebuie să recunosc că am vizionat foarte multe filme. Dimensiunea de 10.1 inch este bună deoarece nu este nici foarte mic şi nu îţi forţezi vederea, dar nici foarte mare pentru a fi deranjant pentru privire.

  Am încercat şi un pic de editare foto. La acest capitol, Acer Switch 10 s-a comportat demn, dar dimensiunea îşi spune cuvântul. Dacă vrei să faci anumite retuşuri sau să realizezi câteva modificări rapide, o poţi face, dar dacă ai nevoie de detalii, aici vei avea nevoie de un dispozitiv mai mare şi mai performant.

  Conectivitate, performanţă şi durată de funcţionare

  Acer Switch 10 are o conexiune standard IEEE 802.11b/g/n şi Bluetooth 4.0. Din nou, trebuie să constat faptul că dispozitivul s-a comportat foarte bine când a venit vorba de conexiunea la internet. Tabletele convenţionale nu au o capacitate de reţinere a semnalului şi îl pierd foarte des. Cu dispozitivul Acer nu am întâmpinat probleme de acest fel.

  Modelul pe care l-am testat are un procesor quad-core Intel Atom de 1.33 GHz. Din nou, timpul de răspuns este foarte rapid, iar procesarea comenzilor nu a pus în dificultate dispozitivul.

  Memoria RAM este de 2GB şi, personal, mi se pare suficient pentru munca la care dispozitivul poate fi „înhămat”.

  Am fost plăcut impresionat de bateria, care are o capacitate de 5700 mAh. Estimativ, după 5 ore de vizionat filme a fost nevoie de o reîncărcare. Din punctul meu de vedere este o performanţă foarte bună, dacă stăm să ne gândim că multe laptopuri din piaţă nu reuşesc să atingă 4 ore.

  Sistemul de operare este Windows 8.1 (32-biţi) care rulează decent şi, pentru prima dată, a început să îmi placă interfaţa „box” de la pagina de pornire.

  Concluzia

  Acer Switch 10 este alegerea perfectă pentru cei care sunt obişnuiţi cu tableta, dar au nevoie de un dispozitiv un pic mai performant, care să facă un pic mai mult. Fără îndoială, dispozitivul reuşeşte „să împace atât capra, cât şi varza”.

  Specificaţiile sunt decente, iar preţul dispozitivului pe care l-am testat este de aproximativ 1650 RON. După cum spuneam,  este combinaţia perfectă între o tabletă şi un ultrabook, fară durerile de cap pe care le aduce gaura din buget după achiziţionarea unui dispozitiv extrem de scump.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.