Fotografii fără Photoshop – Trucul pe care trebuie să îl afli

Mădălina Gănescu
- 2.10.2015, 0:05 în Cultura
0

SHARES

Eşti una dintre acele persoane care strigă „Photoshop” atunci când vede o fotografie deosebită?

Este în regulă dacă eşti aşa, cu toţii suntem constant păcăliţi de reclame, vedete şi chiar de prietenii apropiaţi care îşi editează selfie-urile pentru a le face mai greu de recunoscut.

Totuşi, de multe ori uităm că retuşurile digitale nu sunt singura cale prin care putem „suci minţile” celor care privesc fotografiile. Acest lucru poate fi efectuat uşor, cu puţine cunoştinţe şi imaginaţie.

Exact ca în portretul împărţit în două părţi egale, realizat de Jon Simonassi.

Vei fi surprins să afli că acest portret nu a fost creat folosind Photoshop. Trucul se află în altă parte …

2

Simonassi, un editor de imagine din Toronto, spune că portretul este rezultatul unei descoperiri pe care a făcut-o când experimenta fotografia infraroşu.

„Infraroşu nu arată anomaliile pielii, cum ar fi pistruii, şi oferă un efect de păpuşă de porţelan”, scrie acesta.

Simonassi a creat această fotografie duală folosind un Panasonic GH2 modificat, căruia i s-a îndepărtat filtrul infraroşu. Partea din stânga a potretului a fost creată prin plasarea unui blocant infraroşu albastru în faţa lentilei, care, potrivit PetaPixel, recrează imaginea pe care un DSLR normal ar capta-o.

Pentru partea din dreapta, Simonassi a folosit un filtru infraroşu 720nm. Acest filtru reflectă lumina vizibilă (o blochează) şi trece doar lumina infraroşie creând acest aspect unic de fineţe, o piele fără pistrui.

Infraroşu este exact opusul fotografiei ultraviolete, care foloseşte doar lumina de la spectrul UV şi expune caracteristici care nu sunt vizibile la lumina naturală.

3

Mai sus poţi vedea o captură dintr-un video pe care Thomas Leveritt l-a făcut pentru a arăta modul în care soarele ne afectează pielea.

Acesta a folosit tehnici de fotografie ultravioletă pentru a expune caracteristicile nevăzute ale pielii oamenilor şi pentru a scoate în evidenţă diferenţa pe care o poate face utilizarea loţiunilor pentru protecţie solară.

Poţi vedea întregul video mai jos.

Abonează-te la YouTube Noobz | Urmărește-ne pe Instagram | Dă like la Facebook Noobz
YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!
 
COMENTARII

Comentarii

comentarii

YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!