More

  Facebook va furniza internet pentru Africa din spaţiu începând cu 2016

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Inițial, Facebook a planificat să conecteze lumea prin producerea propriilor sateliți, dar ar putea aborda o altă tactică total diferit acum.

  Potrivit celor de la The Telegraph, un nou acord între Facebook și Eutelsat ar putea începe la sfârșitul anului 2016. Aceştia vor livra acces gratuit la internet în Africa prin intermediul unui satelit deja existent.

  Eutelsat spune că capacitatea satelitului va oferi acces la internet „direct la utilizator” folosind echipament propriu, astfel încât utilizatorii din zone îndepărtate ale Africii să poată fi online.

  Facebook lucrează, de asemenea, la drone gigant pentru furnizarea de acces la internet în zone îndepărtate, doar că tehnologia abia a început a să fie testată în lumea reală.

  Citeşte şi: Internet de la bec – Li-Fi este tehnologia viitorului 

  Accesul la internet prin satelit va fi furnizate prin intermediul Internet.org, iniţiativa companiei fiind ca « toată lumea să fie online în toată lumea ». Internet.org a fost recent prins în bătaia focului pentru problema neutralizării rețelei , care a condus la o serie de companii  ce au renunţat să sprijine acest serviciu.

  Adoptarea internetului la nivel global a fost încetinită, în primul rând, datorită provocărilor de a furniza internet în zone nefavorizate. Facebook intenționează să abordeze aceste probleme de conectivitate împreună cu acest nou parteneriat.

  Sursa foto: Shutterstock

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here