More

  Gadgeturi din „Înapoi în viitor” care există în ziua de astăzi

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Astăzi, fiind ziua „Înapoi în viitor”, vrem să trecem în revistă şi câteva dintre invenţiile pe care le-am văzut în film şi de care ne bucurăm în ziua de astăzi.

  Trebuie precizat din start că filmul este o veritabilă incursiune în viitor, iar majoritatea invenţiilor, incredibile pentru vremea respectivă, sunt acum elemente comune şi indispensabile.

  Realitatea Augmentată

  realitate-augmentata

  În film, Doc Brown foloseşte un dispozitiv care suprapune informaţii peste imaginea reală despre oamenii pe care îi vede pe stradă. Dispozitivul este o combinaţie între un binoclu digital şi un smartphone.

  Citeşte şi: Astăzi este ziua din filmul „Înapoi în viitor”

  Interesant este faptul că acea tehnologie nu este atât de avansată ca cea de care dispunem acum, chiar pe dispozitivele noastre mobile.

  În plus, avem produse de la Google şi Microsoft sub forma Google Glass şi Hololens, care întrec cu mult ceea ce prezinta filmul.

  Realitate Virtuală

  realitate-virtuala

  Fiica lui Marty, Marlene McFly, poartă un dispozitiv care seamană cu o pereche de ochelari pentru realitate virtuală, prin intermediul căruia preia un apel telefonic.

  Aceasta este o referire clară la realitatea virtuală şi ne duce cu gândul la produse cum sunt Oculus Rift, HTC Vive, chiar şi Samsung Gear VR şi Google Cardboard.

  hoaverboard

  Hoverboardul a fost şi este în continuare cel mai anticipat şi popular dintre toate gadgeturile prezentate în film. Fanii au aşteptat cu sufletul la gură realizarea unui astfel de prototip.

  Hendo Hoverboard poate fi comandat pentru suma de 10.000 de dolari şi este capabil să leviteze cu ajutorul tehnologiei magnetice. Cu toate acestea, ai nevoie de o suprafaţă metalică pentru a-l putea folosi.

  Citeşte şi: 12 predicţii din 1900, care sunt înfricoșător de precise

  Mai avem şi Slide Hoverboard de la Lexus, care necesită şi el un spaţiu special pentru a putea levita, tot cu ajutorul câmpului magnetic. Cel mai probabil, mai avem mult până să avem un prototip fidel celui din film, dar odată cu instalarea drumurilor formate din panouri solare, acest concept poate deveni realitate.

  jocuri-kinect

  Vrei să spui că trebuie să îţi foloseşti mâinile? Dar aia este o jucărie pentru bebeluşi!„, îi spune personajul jucat de Elijah Wood prietenului său, după ce Marty McFly le arată cum se joacă un joc din anii ’80.

  Astăzi avem parte de senzorul Kinect de la Microsoft, care este prezent pe consola Microsoft Xbox One. Jocurile bazate pe mişcare sunt foarte îndrăgite mai ales pentru gradul ridicat de interactivitate.

  Plăţile de pe mobil

  plata-mobil

  Într-o secvenţă, un personaj din film strânge bani pentru salvarea ceasului turn din oraşul Hill Valley. Scoate un dispozitiv mobil care necesită numai amprenta pentru a procesa plata.

  Astăzi, o serie întreagă de dispozitive mobile au senzor de amprentă cu ajutorul căreia se pot valida tranzacţiile. Apple Pay foloseşte TouchID ca parte a sistemului de securitate.

  phparrxw6

  Marty McFly Junior vine acasă şi porneşte televizorul. În loc să ruleze pe ecran un singur post, televizorul respectiv rulează şase canale simultan.

  Televizoarele smart de astăzi fac acelaşi lucru, cu posibilitatea de redare a mai multor posturi simultan.

  Citeşte şi: Pericolul la care te supui inconştient în fiecare noapte

  Conferinţele video

  apeluri-video

  Skype este disponibil acum pe toate televizoarele smart. Mulţi producători includ şi o cameră video pentru a putea facilita acest serviciu care devine tot mai popular.

  Plata online

  plata-online

  Marty trebuie să îl plătească pe Needles, dar el se află acasă. Nicio problemă. Scoate un card şi rezolvă problema. Astăzi, plata cu cardul sau în contul PayPal sunt cele mai întâlnite modalităţi de plată şi transfer de bani.

  Reţelele de socializare

  retele-socializare

  În momentul în care Marty McFly este concediat prin intermediul video-conferinţei, pe ecran apar informaţii despre şeful său, respectiv despre felul de mâncare care îi displace, informaţie care se regăseşte acum pe reţelele de socalizare la interese şi biografie.

  Acestea sunt numai câteva dintre invenţiile de care astăzi ne bucurăm şi pe care realizatorii filmului şi le-au imaginat în urmă cu mai bine de 25 de ani.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.