More

  12 predicţii din 1900, care sunt înfricoșător de precise

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  De cele mai multe ori, predicţiile noastre despre viitor sunt ilar de greşite. Dar, uneori, oamenii au dreptate înfricoşător de mult.

  Spre exemplu, predicţiile lui J.Elfreth Watckind, un inginer civil din secolul 19, s-au adeverit aproape în totalitate, foarte puţine dintre ele fiind eronate.

  Iată predicţiile lui Watkins, publicate într-o lucrare din 1900, numită Ladies’ Home Journal , cu titlul „What May Happen în the Next Hundred Years” (Ce s-ar putea întâmpla în următorii 100 de ani).

  Citeşte şi: Samsung Galaxy S7 se lansează în ianuarie – Află în ce zi!

  » „Americanii vor fi mai înalţi cu între 2,5 şi 5 cm” – În medie, bărbaţii de 21 de ani sunt chiar cu 2.5 – 3 cm mai înalţi faţă de cum erau în 1912, iar femeile sunt mai înalte cu aproape un cm şi jumătate.

  » „Trenurile express vor circula cu 250 de km / oră” – Chiar dacă predicţiile lui Watkins că un anumit serviciu de tren ar putea călătorii cu 200 de km / oră nu au fost plauzibile, predicţia pentru trenurile express a fost corectă, dacă era conservatoare. Trenul express Acela ajunge la limita maximă de 240 km / oră. Shinkansen din Japonia, cunoscut ca trenul-glonţ, ajunge la 305 km / oră.

  » „Mâncărurile gata făcute vor fi cumpărate de la furnizori aproape la forma la care le găseşti în patiserii azi.” – Industria mâncării îngheţate valorează 33 de miliarde de dolari.

  Citeşte şi: Pericolul la care te supui inconştient în fiecare noapte

  » „Omul va vedea toată lumea. Persoane şi lucruri de toate felurile vor fi aduse prin intermediul camerelor conectate electric cu ecrane la capete opuse ale circuitului, de la mii de mile depărtare.” – Da, acesta este internetul.

  » „Forturi imense pe roţi vor trece peste spaţii deschise la viteza trenurilor expres de astăzi.” – În 1900, o locomotivă ajungea să atingă în medie o viteză de 65 km / oră. Astăzi, tancurile militare, pot ajunge la peste 70 de km.

  » „Fizicienii vor fi capabili să vadă diagnosticul organelor interne ale unui corp în mişcare, care trăieşte, prin raze de lumină invizibile.” – X-rays, CT-urile, RMN-urile şi ultrasonografia (ultrasunetele) sunt printre cele mai valoroase tehnologii medicale posibile pe care ştiinţa le are la dispoziţie.

  » „Cel mai probabil vor fi între 350 de milioane şi 500 de milioane de oameni în America” – Aproape că a avut dreptate şi cu predicţia aceasta, pentru că în SUA sunt aproximativ 322 de milioane de oameni.

  Citeşte şi: Când lansează Swarovsky şi Diesel curele pentru Samsung Gear S2

  » „Toţi cei care nu vor fi capabili să meargă 25 de km în lungime vor fi consideraţi slăbănogi.” – Date fiind informaţiile cu privire la obezitatea din zilele noastre, Watkins aproape că a avut dreptate şi în acest caz. Centrul de Control şi Prevenţie al bolilor a raportat că mai mult de 1 din 3 americani sau 78.6 milioane de americani ca fiind obezi. Iar trendul continuă să se dezvolte în rândul adolescenţilor.

  » „Tot traficul în grabă se va desfăşura în subteran sau deasupra pământului şi va fi adus la limitele oraşului.” – Oraşele devin mai cunoscute, iar transportul în comun se dezvoltă. Folosirea trenurilor, autobuzelor şi metroului sunt la cele mai înalte niveluri din 1956 încoace. În 1800, doar 3% dintre oameni locuiau la oraş, dar din 1950, rata a crescut la 30% şi în naţiunile dezvoltate, rata este mai mare chiar şi de 74%. The Health Organization estimează că până în 2017, chiar şi în ţările mai puţin dezvoltate, majoritatea persoanelor vor locui în zone urbane.

  » „Fotografiile vor fi transmise de la orice distanţă.” – Watkins spunea că dacă va fi o luptă în China peste 100 de ani, imagini de la cele mai importante evenimente ar fi publicate în ziar la doar o oră distanţă, iar fotografiile ar reproduce fiecare culoare a naturii.

  Citeşte şi: Ceva bizar se întâmplă cu supravieţuitorii Ebola – Medicii caută din greu o explicaţie

  » „Legumele vor fi crescute la lumina electrică puternică, pentru a grăbi creşterea lor.” – Una dintre cele mai mari industrii de acest gen din lume este cultivarea marijuanei, dar nu departe sunt şi solariile de fructe şi legume pe care le ştim cu toţii.

  » „Căpşunile de mărimea unui măr vor fi consumate de stră stră-nepoţii noştri.” – Modificările genetice le-au permis fructelor şi legumelor să crească mai mari. Căpşunile s-ar putea să nu fie de mărimea merelor, dar fără modificările genetice, merele ar fi de mărimea căpşunilor, cu siguranţă.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.