More

  Bitcoin este scutit de taxe în Europa

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Curtea Europeană de Justiţie a decis că moneda Bitcoin, cât şi alte monede virtuale, pot fi schimbate fără a fi nevoit să plăteşti taxe pentru ele.

  Această hotărâre vine ca urmare a unei dispute din Suedia, care a pornit în luna iunie a anului 2014, între Autoritatea de Taxe a statului şi Daniel Hedqvist, un operator al forumului Bitcoin, pe motiv că acesta dorea ca moneda virtuală să poată să fie scutită de taxe.

  citeşte şi: 12 predicţii din 1900, care sunt înfricoșător de precise

  Curtea Europeană de Justiţie a hotărât:

  Tranzacţiile pentru a schimba în moneda tradiţională din moneda virtuală bitcoin, cât şi viceversa, constituie un serviciu, de vreme ce acest proces se face între două modalităţi diferite de plată„.

  Se mai notează şi faptul că excluderea unei asemenea tranzacţii de la scutirea plăţii taxelor aferente tranzacţiei „ar deprecia moneda şi o parte a efectelor sale„, de vreme ce scutirea are ca scop contracararea „dificultăţilor legate de determinarea sumei taxabile şi a sumei TVA-ului deductibil„.

  Citeşte şi: Facebook te anunţă dacă guvernul îţi spionează contul

  În luna iulie 2015, Avocatul General al Curţii a declarat într-un document că operaţiunile cu Bitcoin ar trebui scutite de taxa pe valoare adăugată (TVA).

  Decizia este o victorie pentru cei care folosesc Bitcoin, deoarece persoanele din Europa pot cumpăra Bitcoin cu moneda naţională, fără a plăti taxe la achiziţionare. Acesta este un pas înainte pentru utilizarea monedelor virtuale în tranzacţiile internaţionale.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.