More

  Facebook at Work, versiunea corporate a Facebook, cucereşte segmentul B2B

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  UPDATE 12 decembrie 2015: Reuters anunţă că Facebook va lansa în câteva luni o versiune a reţelei de socializare dedicată angajaţilor din companii, Facebook at Work.

  Noul serviciu se aseamănă destul de mult cu platforma socială actuală, dar primeşte de asemenea, o funcţie de vizualizare a ştirilor, botoane de like şi serviciu chat: „Aş spune că 95% din ceea ce am dezvoltat pentru Facebook va exista şi în Facebook at Work”, declară Julien Codorniou, Director pentru parteneriate pe platforma globală Facebook.

  Peste 300 de companii, între care regăsim Heineken, Royal Bank of Scotland şi producătorul de bijuterii Stella and Dot utilizează deja Facebook at Work, iar compania hotelieră franceză Club Mediterranee urmează, de asemenea, să adopte sistemul.

  13.000 de angajaţi ai Club Mediterranee vor folosi serviciul din vara anului 2016, potrivit celor declarate de Anne Browaeys-Level, director de marketing şi IT.

  După mai multe luni de testări, Facebook a anunţat cel mai mare client de până acum: Royal Bank of Scotlandcare are deja 30.000 de angajaţi pe platforma FB@Work, iar până în luna martie 2016 va avea toată reţeaua de angajaţi, care însumează 100.000 de persoane.

  Citeşte şi: Ce să faci ca Facebook să nu îţi mai consume bateria de la iPhone

  Este un pas înainte pentru platforma Facebook at Work. Este o dovadă clară că planul ambiţios al Facebook de a ataca segmentul de servicii B2B funcţionează. Mai mult, companiile iau în serios planul Facebook.

  Ce este FB@Work şi cum funcţionează

  Facebook încearcă să vândă produsul său de larg consum, drept un produs sigur şi recomandat tuturor firmelor cu un număr mare de angajaţi. O platformă integrată de comunicare internă.

  Serviciile de tip enterprise aduc un profit foarte mare, iar acest segment de piaţă va genera profituri de peste 8 miliarde de dolari până în 2018.

  Pentru Facebook, a cărui obiect de activitate se axează pe publicitate, dacă reuşeşte să facă din Facebook at Work o afacere profitabilă, ar facilita dezvoltarea companiei pe alte domenii de activitate.

  În momentul de faţă, Facebook at Work este un instrument simplu, sigur, o versiune îmbunătăţită a reţelei de socializare. Utilizatorii FB@Work pot adăuga prieteni, pot urmări alţi angajaţi, pentru a vedea ceea ce postează atunci când sunt la muncă sau chiar în interes de serviciu.

  Citeşte şi: Facebook te anunţă dacă guvernul îţi spionează contul

  Angajaţii pot să se alăture Grupurilor create, în interiorul contului pentru Muncă. Acele grupuri se pot concentra pe anumite task-uri, pot schimba mesaje direct între utilizatori, să lanseze apeluri voce şi video, cât şi distribui capturi de ecran.

  Angajaţii de la Royal Bank of Scotland au grupuri care se concentrează pe problemele întâmpinate de clienţi, tot ce se întâmplă în spaţiul rezervat companiei va fi ascuns de ochii utilizatorilor normali, cât şi al conturilor normale ale angajaţilor. Angajaţii vor avea un cont pe Facebook şi altul pe FB@Work.

  Facebook at Work este gratuit

  Julien Codorniou, directorul Facebook care se ocupă de parteneriatele platformei, spune că sunt aproximativ 300 de companii care folosesc versiunea enterprise a Facebook.

  Între acestea se numără companii foarte cunoscute precum Heineken, care testează platforma, cât şi 4000 de angajaţi din domeniul imobiliar ai companiei Century 21.

  Citeşte şi: Facebook permite selectarea amintirilor pe reţeaua socială

  Facebook nu percepe nicio taxă pentru companiile care utilizează serviciul, dar în curând acest lucru se va schimba.

  Încă suntem în fază de testare beta, dar avem de gând să monetizăm acest serviciu, care se bazează pe modelul de afacere freemium„, a declarat Codorniou într-un interviu. „De asemenea, la momentul actual construim echipele de vânzări şi marketing la nivel global„.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.