More

  Undele neuronale dansează pe bitul muzicii

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Un studiu a dezvăluit că undele neuronale se sincronizează cu muzica pe care o ascultăm.

  Unii dintre noi batem din picior atunci când ascultăm muzică, dacă vrem să păstrăm ritmul cu o partitură. Cu toate acestea, cercetătorii de la Universitatea din New York au descoperit că această tehnică fizică este numai unul dintre „ticurile” pe care corpul nostru le are în momentul în care interpretează anumite melodii.

  Citeşte şi: 25 de scurtături de taste care te ajută să atingi nirvana digitală

  În adâncul craniului avem două tipuri de unde neuronale de frecvenţă redusă, delta şi theta, care se sincronizează automat cu muzica pe care o ascultăm.

  Aceste ritmuri corticale ne ajută la procesarea piesei, printr-o funcţie similară cu cea a conversaţiei, prin despărţirea în silabe, cuvinte şi fraze, astfel încât să înţelegem ceea ce ne transmite interlocutorul nostru.

  1318836490_1

  Cercetătorii au identificat sincronizarea muzicală prin magnetoencefalografie, care măsoară micile câmpuri magnetice din interiorul creierului. Într-un grup care a cuprins atât muzicieni, cât şi persoane fără ureche muzicală, cercetătorii au observat că primul grup reuşea să se sincronizeze mai bine cu piesele neobişnuit de lente.

  Citeşte şi: 14 lucruri incredibile despre lumea înconjurătoare

  Diferenţa dintre rezultate poate fi atribuită modului în care indivizii sunt capabili să proceseze piesele atât ca melodie, cât şi la nivel de note muzicale. Sunt şi mai bine pregătiţi decât persoanele fără ureche muzicală în identificarea distorsiunilor, care sunt reproduse şi sincronizate prin aceste ritmuri neuronale cordiale.

  Cercetătorii sunt de părere că, prin urmare, creierul nostru poate fi antrenat pentru a utiliza mai bine aceste sistem de detectare audio înnăscut şi involuntar.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.