More

  Google urmează să dezvolte propriul procesor

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  În mod normal, compania Google nu s-a implicat niciodată în industria hardware, ci a apelat la parteneriate cu producători pentru fabricarea produselor Chromebook şi Nexus.

  Acest lucru s-a schimbat odată cu lansarea tabletei Pixel C, pe care chiar Google a proiectat-o şi a produs-o. Tableta a fost produsă integral, cu excepţia unei singure componente, procesorul, pentru care Google a apelat la compania Nvidia. Tableta Pixel C are un procesor Tegra X1.

  Pixel C

  Acum, Google a scos la concurs un post de „arhitect pentru cipuri multimedia„, lucru care sugerează o direcţie către producerea propriilor procesoare pentru viitoarele produse. Şi mai interesant este că anunţul a fost făcut de către divizia Pixel.

  Citeşte şi: Primul laptop Xiaomi se lansează în 2 variante, în 2016

  Google are numeroase motive pentru care ar vrea să producă propriile procesoare. În primul rând, compania ar avea un control mai mare asupra performanţelor viitoarelor dispozitive. Este unul dintre motivele pentru care Samsung şi Apple se bucură de succesul din piaţă.

  În plus, incursiunea în proiectarea produsului din scoarţă-n scoarţă poate oferi brandului Google un plus la capitolul imagine şi încredere. Este ceva de care Apple se bucură din plin şi este posibil ca şi Google să profite de acest lucru.

  Mai este şi problema dezvoltării unor produse high-end, de care Google duce lipsă, mai ales în ideea în care produsele Nexus nu au reuşit întotdeauna să atingă un standard înalt de calitate şi finisaje.

  nexus-5

  Cu toate acestea, trebuie să ţinem cont de faptul că postul este pentru „cipuri multimedia„, ceea ce ar pute presupune multe alte alternative la procesoare. În vreme ce Google doreşte să intre în industria producătoare de procesoare, este un proces îndelungat şi foarte costisitor şi presupune un număr mare de produse pentru ca investiţia să fie rentabilă.

  Citeşte şi: Google Maps permite marcarea popasurilor pe parcursul rutei

  Postul scos la concurs menţionează şi „stabilizarea procesării imaginii şi procesării video„. Dat fiind performanţele tot mai mari ale camerelor de pe dispozitivele mobile, este la fel de posibil ca Google să dorească îmbunătăţirea acestor componente.

  Project Tango

  Procesarea imaginii foto şi video este o componentă extrem de importantă pentru proiectul Google denumit Tango.

  Pentru ducerea la bun sfârşit al proiectului, este nevoie de echipament specializat şi avansat, fiind vorba despre un proiect a cărui complexitate întrece tehnologia de bază.

  Citeşte şi: Cum repari un smartphone pe care l-ai scăpat în toaletă

  Cu toate acestea, un procesor cu un consum redus şi costuri reduse, pentru alimentarea produsului Chromecast este o alternativă foarte probabilă. Google a refuzat să comenteze scoaterea la concurs a postului, lăsând în continuare multe semne de întrebare.

   

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.