More

  Facebook are probleme cu Articole Instant – Care este reacţia publicaţiilor

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Succesul răsunător al reţelei de socializare Facebook a generat profituri pe măsură, care au permis companiei să dezvolte şi alte proiecte, care să cunoască acelaşi succes.

  Dar iată că nu tot ce poartă eticheta Facebook este şi o garanţie a succesului, iar publicaţiile simt asta pe pielea lor. „Fructul discordiei” este reprezentat de Articolele Instant de la Facebook, care nu au succesul promis publicaţiilor care au renunţat la publicarea parţială, unele chiar totală, a conţinutului online, mutând activitatea pe platforma Facebook.

  Citeşte şi: Facebook testează o nouă funcţie, care s-ar putea să-ţi placă

  Aici nu vorbim despre site-uri mici, ci despre giganţi în lumea media, între care se numără Washington Post şi New York Times. Acestea, mai mult ca oricare au fost afectate de mutarea de pe reţeaua de socializare.

  Articolele Instant au fost vândute ca fiind cea mai bună metodă de a livra conţinut utilizatorilor. Potrivit Facebook, platforma foloseşte aceeaşi tehnologie folosită pentru a afişa fotografii şi video-uri rapid în aplicaţia Facebook, ceea ce permite utilizatorilor să încarce instant articolele, aproape de 10 ori mai repede decât orice pagină web.

  Dincolo de viteza de încărcare care este cu mult îmbunătăţită, potrivit unei informaţii a publicaţiei The Wall Street Journal, publicaţiilor, care au apelat la platforma Facebook, „le este greu să câştige mai mult din articolele instant, comparativ cu venitul înregistrat din paginile de pe site-urile lor„.

  Asta înseamnă că cei de la Facebook sunt nevoiţi să revizuiască algoritmul şi să optimizeze modul de livrare al publicităţii, mai ales că în prezent sunt mai multe postari de la publicaţii decât de la prietenii pe care îi ai în listă.

  Citeşte şi: Facebook anunţă lansarea unei aplicaţii de ştiri de sine stătătoare

  Acestă problemă nu se opreşte aici. WSJ menţionează şi modul în care „Facebook restricţionează tipul de reclame pe care publicaţiile le pot include în Articolele Instant„. În prezent, chiar şi reclamele care permit interacţiunea cu utilizatorul nu sunt permise. Toate aceste resticţii vor fi ridicate, iar platforma va putea gâzdui şi reclamele interactive şi animaţiile.

  Inevitabil, Facebook va trebui să mulţumească publicaţiile care au făcut pasul în adoptarea noului mod de livrare al conţinutului, altfel compania se va găsi în postura de a recunoaşte un eşec în demersul de a lua o bucată din porţia din care Google se înfruptă de ani buni.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.