More

  Asus lansează ochelarii pentru realitate virtuală în 2016

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Realitatea virtuală şi realitatea augmentată sunt sectoare ale industriei în care se implică tot mai multe companii puternice, iar Asus nu face notă discordantă.

  Compania a anunţat că va lansa un dispozitiv pentru realitatea virtuală în decursul anului 2016. Nu se ştie cât de avansat este proiectul, deci nu există prea multe detalii în acest sens.

  Citeşte şi: Se filmează la prima peliculă pentru dispozitivele de realitate virtuală

  Anunţul a fost făcut atunci când Asus a prezentat rezultatele financiare. Nu există detalii tehnice despre acest proiect, nici un preţ de comercializare, dar este cert faptul că anul viitor vom avea un dispozitiv marca Asus pentru realitatea virtuală.

  “Suntem de părere că realitatea virtuală este foarte importantă pentru vieţile noastre. (Realitatea virtuală) Va fi disponibilă anul viitor, alături de un alt produs”, a declarat CEO-ul Asus, Jerry Shen.

  În vreme ce realitatea virtuală promite divertisment interactiv şi captivant, realitatea augmentată este proiectată pentru înfrumuseţarea activităţilor care par de altfel monotone.

  Gama de aplicaţii este extrem de variată, de la asistenţă pentru navigare şi display „heads up”, până la integrarea unor elemente de interacţiune şi date în câmpul tău vizual.

  Citeşte şi: HoloLens de la Microsoft disponibil din 2016 – Ce preţ va avea dispozitivul

  Microsoft şi Google lucrează la proiecte pentru realitate augmentată sub forma HoloLens şi Magic Leap, fiind considerate favorite în acest segment de piaţă. Asus a fost în tratative cu Microsoft pentru producerea unei versiuni accesibile a tehnologiei HoloLens, deci acest anunţ ar putea avea legătură cu acele discuţii.

  Ediţia pentru dezvoltatori a dispozitivului HoloLens va fi lansată la începutul anului 2016, iar preţul va fi de 3000 de dolari. Dacă Asus poate reduce acest cost, atunci ar putea să îşi lase amprenta pe piaţa dispozitivelor de realitate augmentată.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.