More

  Vulnerabilitatea Chrome care compromite orice smartphone Android

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  O cercetare Quihoo 360 a dezvăluit recent o vulnerabilitate în Chrome care ar putea afecta până şi cele mai noi actualizate dispozitive Android, în cazul în care utilizatorul vizitează un anumit site infectat.

  Vulnerabilitatea a fost prezentată la evenimentul PacSec’s MobilePwn2Own. Particularitatea acestui tip de vulnerabilitate este că nu este creată dintr-un circuit elaborat de vulnerabilităţi, care se leagă între ele prin interlink-uri pentru a produce anumite pagube.

  Deşi nu au fost oferite detalii precise despre modul în care funcţionează această vulnerabilitate, a fost prezentat faptul că aceasta atacă în mod special JavaScript v8.

  Citeşte şi: Facebook are probleme cu Articole Instant – Care este reacţia publicaţiilor

  Cercetătorul care a descoperit vulnerabilitatea este Guang Gong, iar PacSec îl va recompensa, pentru că a dezvăluit vulnerabilitatea, cu un zbor spre conferinţa de securitate CanSecWest din martie 2016.

  În plus, şi Google va plăti, cel mai probabil, pentru descoperirea acestul bug, de vreme ce un reprezentat al securităţii de la Google, aflat la eveniment, a luat la cunoştinţă cele precizate de Guang.

  A fost nevoie de 3 luni de dezvoltare pentru ca cercetătorul să descopere vulnerabilitatea, iar metoda folosită s-a dovedit în cele din urmă extrem de eficientă. Guang a folosit un Nexus 6 pentru a intra pe un site nesigur, de unde şi-a descărcat jocul BMX bike pe dispozitiv.

  Citeşte şi: Bateria care se încarcă de 10 ori mai repede decât bateriile moderne

  Organizatorul PacSec, Dragoş Ruiu, a precizat faptul că vulnerabilitatea ar trebui să funcţioneze în cazul oricărui dispozitiv Android, de vreme ce foloseşte motorul JavaScript. La scurt timp după descoperirea vulnerabilităţii, o echipă germană pretinde că a reuşit să facă acelaşi lucru pe un dispozitiv mobil de la Samsung.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.