More

  Google poate accesa de la distanţă peste 74% din dispozitivele Android

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Majoritatea dispozitivelor Android, iar aici ne referim la o pondere de peste 74%, pot fi accesate la distanţă de către compania Google.

  Acest lucru a fost dezvăluit într-un document întocmit de către procuratura din New York. Potrivit acelui document, versiunile Android mai vechi pot fi accesate de la distanţă cu foarte mare uşurinţă de către Google, dacă este obligată printr-o deciziei a instanţei de judecată. Acest lucru permite investigatorilor să acceseze mai uşor conţinutul unui dispozitiv.

  Citeşte şi: Vulnerabilitatea Chrome care compromite orice smartphone Android

  În documentul care analizează impactul criptării totale a dispozitivelor asupra investigaţiilor derulate de organele statului, se arată şi faptul că versiunile Android 5.0 sau mai noi nu pot fi accesate la distanţă deoarece folosesc criptare totală.

  Cu toate acestea, această opţiune de criptare totală nu este activă în mod implicit. Orice dispozitiv care foloseşte o versiune mai veche este vulnerabil accesării la distanţă.

  Investigatorii criminalişti pot trece de codul de securitate de pe anumite dispozitive, cu ajutorul unor metode specifice.

  Pentru alte tipuri de dispozitive Android, Google poate reseta codul de securitate atunci când i se cere prin intermediul unui mandat de percheziţie sau un mandat care cere cooperarea cu autorităţile pentru a extrage anumite date din dispozitiv. Acest proces poate fi realizat de către Google la distanţă şi permite anchetatorilor să vadă conţinutul unui dispozitiv„.

  Citeşte şi: Cea mai rapidă metodă prin care să-ţi încarci telefonul

  Potrivit statisticii furnizată de Android Developer Dashboard, 74,1% dintre dispozitive încă mai folosesc o versiune Android care poate fi accesată la distanţă, în orice moment.

  Utilizatorii iPhone sunt un pic mai feriţi. Orice dispozitiv, care rulează o versiune iOS 8 sau mai nouă, nu poate fi accesat la distanţă, iar criptarea totală este pornită implicit.

  Pentru orice utilizator Android care vrea o criptare totală a dispozitivului, setarea poate fi găsită în meniul „Securitate” sau „Stocare”. Trebuie să ai în vedere faptul că pornirea acestei opţiuni de criptare va încetini un pic dispozitvul.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here