More

  Cum protejezi laptopul, notebook-ul şi tableta în anotimpul rece

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Vara a rămas în urmă de ceva vreme, iar toamna se apropie și ea cu pași repezi de final – asociată cu aceasta ne lovim de o scădere pronunțată a temperaturilor.

  De vreme ce noi, utilizatorii, apelăm la eșarfă și mănuși, este indicat să avem grijă şi de prietenii noștri digitali, care pot fi afectați de schimbarea temperaturilor exterioare.

  Citeşte şi: 15 gadgeturi trăsnite pentru o gospodină veritabilă

  Cei care doresc să își protejeze notebook-ul, laptopul sau tableta în anotimpul rece trebuie să urmeze câteva sfaturi utile pentru a păstra performanța dispozitivului la nivel optim.

  Evitați temperaturile sub cinci grade

  Laptopurile, notebook-urile și tabletele necesită temperaturi moderate pentru a funcționa la performanțele optime ale sistemului.

  O parcurgere rapidă a manualului de instrucțiuni oferă informații cu privire la intervalul de temperatură în care dispozitivele se află în zona de siguranță. De exemplu, în cazul Ultrabook™-ului de business Toshiba Portégé Z20t-B temperatura de funcționare se recomandă a fi între 5 și 35 de grade Celsius.

  Citeşte şi: Cum să cureţi tastatura calculatorului în 30 de secunde

  Pentru ca acest notebook să funcționeze în parametrii optimi și la capacitate maximă, este recomandat să nu fie utilizat în temperaturi mai scăzute, pe perioade lungi de timp sau lăsat peste noapte în mașină.

  Încărcați bateriile la temperatura camerei

  Nu numai performanța are de suferit de pe urma temperaturilor scăzute, dar și capacitatea bateriei scade semnificativ. Odată cu reîncărcarea notebook-ului la temperaturi scăzute, sub cinci grade Celsius, procesul de încărcare este extins considerabil, iar capacitatea scade.

  Citeşte şi: 7 invenţii superbe pe care oricine ar trebui să le aibă în casă

  Prin urmare, este important ca înainte de toate să încălziți notebook-ul lent, la temperatura camerei, după ce acesta a fost ținut la temperaturi mai scăzute, și doar apoi să reîncărcați bateria.

  Securitatea datelor: schimbările rapide de temperatură sunt deja tabu

  Notebook-urile, în general, nu se bucură de schimbările bruște de temperatură deoarece acestea sunt însoțite de cele mai multe ori și de o schimbare în umiditate care, la rândul său, are un efect negativ asupra sistemului, precum și asupra capacității de stocare a hard disk-ului.

  Dacă pornim imediat ce am ajuns într-o încăpere încălzită un notebook rece, acesta va fi acoperit de condens, efect bine cunoscut celor care poartă ochelari: umiditatea conținută în aerul cald al camerei condensează pe suprafața rece a dispozitivului.

  Citeşte şi: Google poate accesa de la distanţă peste 74% din dispozitivele Android

  Acest fenomen generează picături de apă care pot produce leziuni nedorite ale hard disk-ului și pot duce chiar și la pierderi de date, în cazul în care notebook-ul este pornit prea devreme.

  Toshiba echipează dispozitivele sale, cum ar fi Ultrabook™-ul Portégé Z20t-B 2-în-1, cu sisteme avansate de siguranță. Cu toate acestea, utilizatorul trebuie să urmeze pașii de bază atunci când pornește notebook-ul, mai ales dacă acesta a fost ținut la temperaturi scăzute sau uitat în mașină peste noapte.

  Odată intrat într-o cameră încălzită, nu puneți dispozitivul imediat în funcțiune, așteptați aproximativ o jumătate de oră pentru ca acesta să se obișnuiască cu noua temperatură. În acest fel, apa condensată se evaporă și nu mai provoacă daune.

  Depozitare sigură, iarna

  În lunile de iarnă, laptop-urile nu ar trebui să fie transportate sau depozitate fără protecție, ci doar în huse sau genți căptușite. Câteva ore în mașina rece pot afecta funcționarea dispozitivului, dacă acesta nu este protejat.

  Citeşte şi: Samsung Galaxy S6 Edge: 2 carcase de lux şi 2 pentru toate buzunarele

  În cazul în care depozitarea în frig pe perioade mai lungi de timp este inevitabilă, se recomandă scoaterea bateriei din aparat și depozitarea acesteia într-un loc încălzit.

  Luând în considerare aceste sfaturi, dispozitivele tale digitale vor fi și ele pregătite pentru iarna ce vine.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.