More

  Ultima fiţă high-tech: Tatuajul care îţi salvează viaţa

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Tatuajele cu circuite integrate sunt noţiuni parcă desprinse din romanele ştiinţifico-fantastice, care au devenit acum cât se poate de reale.

  Majoritatea tratează tatuajele ca fiind o modalitate prin care exprimi individualitatea sau un mod de a cinsti memoria cuiva. Ceea ce mulţi nu ştiu este că tatuajele au implicaţii şi în domeniul medical, mai ales când vorbim despre tatuajele temporare cu circuite integrate.

  Citeşte şi: 4 motive pentru care persoanele cu tatuaje sunt cele mai tari

  Acest tip de tatuaj a fost dezvoltat de Chaotic Moon Studios, care se prezintă a fi un studio de design creativ. Dezvoltatorii folosesc un tuş conductiv care se fixează numai la suprafaţa pielii, nefiind un tatuaj permanent.

  Primii amatori sunt, cu singuranţă, amatorii cosplay, care vor lua cu asalt studioul. Această tehnologie a fost dezvoltată de fapt pentru domeniul medical, pentru a ajuta la monitorizarea organismului.

  Citeşte şi: Smartphone-ul te-ar putea ajuta să afli dacă ai rămas însărcinată

  În locul unei aparaturi, care de cele mai multe ori este voluminoasă şi incomodă, pacienţii pot primi un tatuaj temporar, aplicat pe braţ, care comunică wireless cu o aplicaţie smartphone.

  tatuaj-circuit

  Tatuajul permite pacientului să întreprindă orice activitate cotidiană, fără a fi obstrucţionat într-un fel de aparatul de monitorizare.

  Citeşte şi: Ceasul de la Google care monitorizează starea de sănătate a pacientului

  Există şi alte avantaje. În procedurile medicale care sunt folosite pentru tratarea cancerului, cum este radioterapia, tatuajele permanente sunt aplicate pacientului şi sunt folosite ca marcaje pentru alinierea şi calibrarea maşinilor.

  Cu toate acestea, când tratamentul s-a încheiat, pacientul rămâne cu acele urme, permanent, fiind un semn care le va aminti tot timpul de durerile pe care le-a îndurat. Acest lucru nu se întâmplă şi în cazul tatuajelor temporare.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.