More

  Samsung pierde, Apple câştigă: 548 de miliarde de dolari este miza

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Industria de smartphone-uri este incredibil de competitivă, iar Apple şi Samsung se bat pentru primul loc.

  Cele două companii se judecă în instanţă din anul 2011, de când Apple a acuzat Samsung de copierea designului folosit pe iPhone.

  Disputa aproape că a ajuns la final ieri după-amiază când Samsung a acceptat să dea cele 548 de milioane de dolari datorate Apple. Totuşi, aceasta este doar o parte din suma de un miliard de dolari datoraţi de compania coreeană, în urma deciziei instanţei din 2012.

  Citeşte şi: Preşedinte Samsung Electronics: „Anul următor va fi greu!”

  Suma a fost redusă când Samsung a făcut apel şi a împărţit în două – 548 de milioane de dolari pentru tehnologia patentată de Apple, pe care compania susţine că a copiat-o şi 382 de milioane pentru faptul că a copiat, de asemenea, şi ambalajul.

  Fondatorul Apple, Steve Jobs este citat în biografia creată de Walter Isaacson spunând: „Îmi voi folosi şi ultima sursă de aer dacă este necesar şi voi cheltui fiecare bănuţ din cei 40 de miliarde de dolari deţinuţi de Apple la bancă, pentru ce este bine şi ce nu. Voi distruge Android, pentru că este un produs furat. Sunt în stare să declanşez şi un război nuclear pentru asta.”

  Citeşte şi: Smartwatch-ul HTC One se va lansa în februarie 2016

  Se pare că dorinţa sa este pe punctul de a fi îndeplinită, dar fără dramatisme. Samsung a fost de acord să plătească datoria iniţială de 548 de milioane de dolari pe care o datorează Apple, în termen de 10 zile de la emiterea facturii, cu doar câteva luni de zile înainte să se împlinească 5 ani de la trimiterea în judecată a companiei. A doua tranşă de datorii va fi decisă de un juriu în anul 2016.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.