94% dintre oraşele lumii nu sunt pregătite pentru maşinile fără şofer

Cristian Gănescu
- 7.12.2015, 8:44 în Auto
0

SHARES

Industria auto se dezvoltă rapid către maşinile autonome, dar în dorinţa lor de a duce la bun sfârşit acest proiect ambiţios, au uitat un amănunt foarte important: infrastructura şi oraşele.

Pentru ca maşinile fără şofer să devină realitate, o foarte mare parte a infrastructurii, dar şi a legislaţiei, trebuie pună la punct dinainte. Cel mai recent raport indică faptul că 94% dintre oraşele din lume nu reuşeşsc să ajungă în acel punct.

Citeşte şi: Volkswagen ar putea fi forţat să vândă Bentley şi Lamborghini

Cercetarea, care a fost elaborată de Liga Naţională a Oraşelor, susţine că numai 6% dintre cele 68 de oraşe care au făcut obiectul raportului au inclus un plan pe termen lung pentru transport şi iau în considerare pe viitor şi maşinile fără şofer.

Cu toate că Audi a promis că în 2016 clienţii vor avea posibilitatea să cumpere maşini care se conduc singure, dacă oraşele nu vor spijini acest demers, beneficiile vor fi diminuate considerabil.

Un astfel de exemplu de cooperare şi planificare este cel dintre Audi şi Somerville, de lângă Boston. Proiectul are ca scop crearea unor locuri speciale pentru parcare, pregătit atât pentru maşinile fără şofer, cât şi pentru maşinile convenţionale.

Compania Audi este de părere că prin eliminarea erorilor umane, maşinile sale autonome vor avea nevoie de parcări care vor ocupa un spaţiu cu 60% mai mic decât cele destinate maşinilor convenţionale. Dar dacă aceste proiecte nu sunt incluse în planul pe termen lung al oraşelor, beneficiile sunt diminuate considerabil.

Citeşte şi: Wolfgang Porsche: „Vom rămâne pe primul loc cu aceaste maşini sport incredibile”

Maşinile fără şofer nu sunt singurele care sunt trecute cu vederea. Studiul arată că 3% dintre planurile oraşelor recunosc existenţa Uber, cu toate că acest serviciu operează în 88% dintre oraşe.

Prin ignorarea unor servicii ca Uber, care au schimbat modul în care oamenii se deplasează şi schimbările radicale care urmează prin maşinile fără şofer, oraşele riscă să rateze foarte multe beneficii, de la descongestionarea traficului, până la reducerea numărului de victime în urma accidentelor.

Abonează-te la YouTube Noobz | Urmărește-ne pe Instagram | Dă like la Facebook Noobz
YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!
 
COMENTARII

Comentarii

comentarii

YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!