SHARES

Incendiu Dubai: Guvernul a cumpărat 20 de jetpack-uri pentru lupta cu incendiile din zgârie-nori

Mădălina Gănescu
- 1.01.2016, 17:06 în Evoluţie

Anul 2015 s-a încheiat cu o surpriză nefericită pentru mai mulţi turişti. În noaptea dintre ani a avut loc un incendiu la un hotel de lux din Dubai.

Cel puțin 16 persoane au fost rănite, dintre care 14 au scăpat cu răni uşoare, în incendiul uriaș care a izbucnit joi seară într-un hotel de lux cu 63 de etaje din Dubai.

Focul a cuprins pe exterior aproape întreaga clădire aflată în apropiere de faimoasa Burj al-Khalifa, cea mai înaltă construcție din lume.

Citeşte şi: iPhone 7 cu două display-uri şi tastatură de laptop

Incendiul a pornit de pe o terasă de la etajul 20, la 21.30, ora locală, iar la 23.00 focul cuprinsese aproape întreaga suprafață a uriașei clădiri în ciuda eforturilor pompierilor de a stăvili impresionanta vâlvătaie. Ministerul Afacerilor externe precizează că niciun român nu se află printre victime.

Pe 11 noiembrie 2015, guvernul din Dubai a comandat 20 de jetpack-uri cu galben şi portocaliu, special pentru pompierii care au de-a face cu flăcările din zgârie-nori.

Problema este că, acestea vor ajunge undeva în 2016, potrivit BBC, iar de beneficiile lor nu au reuşit sub nicio formă să se bucure pompierii care s-au luptat cu focul la Address Hotel.

Citeşte şi: CES 2016: Smartphone, smartwatch, laptop, tablete, realitate virtuală, auto şi case inteligente

Oraşul a semnat înţelegerea cu Martin Jetpack, care vinde produsele pentru 250.000 de dolari bucata, pentru a ajuta pompierii să se lupte cu flăcările de la întălţime, potrivit Wired.

„Uneori, am întâmpinat dificultăţi în stingerea flăcărilor de la etajele superioare ale acestor clădiri”, a declarat pentru BBC Lt. Col Ali Almutawa. Atunci când începe incendiul la unul dintre zgârie-norii din Dubai, vântul poate să îl ducă la etajele superioare.

Jetpack-urile Martin pot ajunge până la o înălţime de 900 de metri, potrivit Wired. Fiecare dispozitiv conţine motoare V4 şi poate merge cu o viteză de 45 de metri pe oră.

212621606

YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!
COMENTARII

Comentarii

comentarii

 
YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!