CES 2016: Smartphone, smartwatch, laptop, tablete, realitate virtuală, auto şi case inteligente

Mădălina Gănescu
- 29.12.2015, 22:56 în Auto
0

SHARES

În fiecare lună ianuarie, expoziţia majoră CES are loc la Las Vegas, adunând o varietate de tehnologii de la televizoare la maşini de spălat, căşti, smartphone-uri, încărcare wireless, case inteligente şi multe altele.

Pentru împătimiţii tehnologiei, spectacolul s-ar putea să nu fie la fel de ofertant precum MWC, dar vor avea parte totuşi de suprize semnificative.

În primul rând, la CES vom afla încotro ne îndreptăm în tehnologie în anii ce vin. În al doilea rând, CES ne prezintă prea puţine surprize ce ţin de dispozitivele mobile, de la brăţări inteligente la smartphone-uri flagship.

Citeşte şi: Tesla va finaliza maşina fără şofer în maximum 2 ani

Anul acesta, Noobz va urmări îndeaproape evenimentul CES 2016, iar în vreme ce tehnologia mobilă este în centrul atenţiei, vom fi cu ochii şi pe ceea ce se întâmplă în industria auto, cu casele inteligente, realitatea virtuală şi nu numai.

Deşi CES nu începe oficial până pe 6 ianuarie şi se termină pe 9 ianuarie, există informaţii lansate presei înainte cu câteva zile de eveniment. Desigur, este destul de greu să le oferim cititorilor noaştri toate lucrurile la care ar trebui să se aştepte, dar am selectat principalele momente pe care ar trebui să fim cu ochii la CES 2016.

Huawei la CES 2016

Huawei a venit cu surpize considerabile în ultimii doi ani de zile, dar anul 2015 a fost momentul de glorie pentru companie, după producţia de Nexus 6P. Spre finalul anului 2015, am primit, de asemenea, flagship-ul companiei, Huawei Mate 8, care a avut debutul în China.

Citeşte şi: Adevărul incomod despre cât de des ar trebui să îţi speli prosopul de baie

La CES ne aşteptăm ca Huawei să prezinte Mate 8 şi pentru cei din vest. Există chiar şi zvonuri că Huawei ar putea plănui să aducă dispozitivul Mate 8 în SUA, în vreme ce predecesorii săi au văzut lansarea doar în Europa şi Asia. În plus, surse apropiate companiei au declarat că brandul Honor de la Huawei îşi va face, de asemenea, debutul la CES în SUA. Unele dintre produsele aşteptate includ Honor 5x, Honor 6 Plus şi Honor 7.

În final, la CES 2016 este aşteptat şi un smartwatch Huawei, dar nu este încă clar dacă ceasul va apărea sub marca Honor sau Huawei.

Samsung la CES 2016

După Note 5 de la Samsung, aşteptăm acum lansarea dispozitivelor high-end Galaxy S7 şi S7 Edge. Au început de mai bine de o lună de zile să circule zvonuri cu privire la smartphone-uri. Totuşi, este bine să nu ne pripim, pentru că este mai mult decât sigur că nu vom vedea aceste dispozitive la CES, dar nu este exclus ca ele să fie prezentate partenerilor din industrie în spatele uşilor închise.

Citeşte şi: Samsung Galaxy S7 şi S7 Edge: Diagrama care confirmă specificaţiile dispozitivelor

Aşadar, la ce să ne aşteptăm de la Samsung la CES 2016? Anul trecut, Samsung s-a axat în mare parte pe aparatele inteligente, pe Internet of Things şi pe televizoare. De fapt, nu a fost făcut niciun anunţ cu privire la industria mobilă. Anul acesta, ne-am putea aştepta aproximativ la acelaşi lucru, dar nu ar fi exclus să vedem noi tablete, câteva telefoane mid-range din seria Galaxy A şi alte produse de nivel inferior.

Samsung ar putea, de asemenea, să prezinte tehnologia camerei, inclusiv tehnologia BRITECELL.

Sony la CES 2016

Am putea paria fără să ne fie teamă că vom pierde că, Sony se va concentra pe TV şi anunţuri legate de Playstation şi alte produse tehnologice de larg consum. În ceea ce priveşte industria de dispozitive mobile, CES 2015 a primit Xperia M4 Aqua şi Tableta Z4. Anul acesta am putea avea de-a face cu produse similare.

Citeşte şi: Samsung plănuieşte să reducă numărul de smartphone-uri livrate în 2016

La fel de bine, Sony ar putea lansa Xperia Z5 şi pe pieţele din vest precum SUA sau Canada, dar va trebui să mai aşteptăm înainte să ne pronunţăm cu privire la asta.

LG la CES 2016

Anul trecut, LG a adus primul dispozitiv cu procesor Snapdragon 810, LG G Flex 2. Iniţial, telefonul arăta chiar impresionant am putea spune, deşi ulterior performanţele sale au lăsat de dorit.

La CES 2016, am putea să nu ne aşteptăm ca seria G Flex să vadă o a 3-a generaţie, ci mai degrabă LG se va concentra pe o recapitulare a succesului pe care l-a avut LG V10. Din păcate, este posibil ca nici despre V10 să nu se vorbească şi să aflăm mai multe abia la MWC.

Citeşte şi: Tim Cook explică de ce produsele Apple nu sunt create în SUA

În loc, este posibil ca LG să se concentreze pe ofertele entry-level şi mid-range. În afară de asta, am putea vedea şi echipamente audio, accesorii, televizoare, aparaturi inteligente şi alte tehnologii de larg consum.

Asus la CES 2016

CES a fost terenul de lansare pentru seriile ZenFone, de la 4, până la 5 şi 6. În vreme ce primele 2 au fost lansate în SUA, ZenFone 2 a debutat la începutul anului 2015 şi a avut un succes nemaipomenit în vest.

Vom vedea un ZenFone 3? Este greu să ne pronunţăm. Deşi istoria tinde să sugereze că răspunsul este „da”, zvonurile au fost puţine şi departe de a indica acest lucru.

Citeşte şi: Cel mai periculos obiect din casa ta

Ne putem aştepta, în schimb, la un procesor Intel cu până la 4GB de RAM sau mai mult, ar putea fi lansate noi laptopuri, tablete şi alte produse tehnologice similare sau poate chiar şi câteva smartphone-uri lower-end.

HTC la CES 2016

HTC tinde să folosească CES ca teren de lansare pentru produsele entry şi mid-level şi ne aşteptăm la o prezentare asemănătoare şi anul acesta. Nu au existat multe zvonuri cu privire la ce ar trebui să aşteptăm din partea companiei în mod clar, cel puţin nu în ceea ce priveşte dispozitivele mobile.

Citeşte şi: Scurtături de taste pe care ţi-ai fi dorit să le fi ştiut mai devreme

În loc, este posibil ca HTC să se concentreze pe Vive VR, despre care am putea afla mai multe cu privire la data de lansare, preţ şi alte cerinţe necesare pentru ca acesta să fie compatibil cu alte dispozitive.

Alţi jucători din industria mobilă la CES 2016

Mai sus am enumerat unii dintre cei mai mari jucători din industria mobilă, dar ne puteam aştepta să vedem că Alcatel lansează un număr de smartphone-uri lower end, LeTV ar putea fi prezent, iar jucători precum Vivo sau Acer sunt, de asemenea, aşteptaţi să se prezinte cu produse la show.

Qualcomm, NVIDIA, Intel şi alţi producători de procesoare la CES 2016

CES a fost terenul de lansare a NVIDIA Tegra X1, aşa că este posibil să vede, din nou un procesor high-end de la NVIDIA. Este, de asemenea, posibil să vedem mai multe tablete şi dispozitive cu X1. În ceea ce priveşte Intel, ne imaginăm că va avea o serie de cipuri noi, dar rămâne de văzut dacă atenţia se va concentra sau nu asupra lor.

Citeşte şi: Fallout 4 l-a lăsat fără soţie şi loc de muncă

Qualcomm este aşteptat să se prezinte la CES pe primele smartphone-uri şi tablete care vor avea Snapdragon 820.

Smartwatch-uri la CES 2016

Va exista vreo companie care va folosi CES pentru a lansa noi smartwatch-uri? Absolut, deşi nu ştim dacă acestea vor face parte din platforma Android Wear, în afară de cel pe care îl pregăteşte Huawei.

2015 nu a văzut doar o serie de ceasuri de la Motorola, LG, Asus şi Huawei, ci şi de la Tag Heuer şi Fossil, ceea ce înseamnă că am putea vedea aceste companii cum îşi faci o nouă intrare chiar la marele eveniment de la începutul anului.

Realitatea virtuală la CES 2016

Aşa cum am menţionat deja mai sus, ne aşteptăm ca Vive să apară la CES. În plus, vom vedea Oculus Rift şi nu este exclus să apară şi Sony Playstation VR. Dar, să nu uităm şi de competitorii mai mici precum IonVR şi CastAR, care şi-au confirmat deja prezenţa la CES 2016.

Citeşte şi: 800 de ingineri Apple se ocupă de o singură componentă iphone 7

Tehnologia Auto la CES 2015

De la maşinile care se conduc singure la o mai bună integrare a tehnologiei mobile, aşteptăm ca la CES 2016 să avem parte de surprize care mai de care mai plăcute. Există zvonuri că Blackberry QNX îşi va prezenta propriul concept de maşină şi Ford va prezenta un parteneriat cu Google pentru maşinile care se conduc singure şi probabil şi pentru integrarea mai bună a Android Auto.

Tu la ce te aştepţi de la CES 2016, atât în ceea ce priveşte industria mobilă, cât şi tehnologia în general? Lasă-ne părerea ta în secţiunea de comentarii de mai jos.

Abonează-te la YouTube Noobz | Urmărește-ne pe Instagram | Dă like la Facebook Noobz
YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!
 
COMENTARII

Comentarii

comentarii

YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!