More

  Oculus Touch este amânat pentru a doua jumătate a anului 2016

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Entuziaştii de gadget-uri, dar mai ales cei care urmăresc dispozitivele pentru realitate virtuală, au aşteptat cu nerăbdare trecerea în noul an, 2016 fiind anul în care vor fi lansate unele dintre cele mai performante dispozitive.

  Cu toate că avem Samsung Gear VRZeiss VR OneAvegant Glyph, dar şi altele, există anumite dispozitive care depăşesc cu mult capacităţile oricărei versiuni disponibile în acest moment pe piaţă.

  Citeşte şi: CES 2016: Smartphone, smartwatch, laptop, tablete, realitate virtuală, auto şi case inteligente

  Oculus Rift este anunţat pentru lansare în primul trimestru al anului 2016, iar compania Sony va lansa dispozitivul PlayStation VR în prima jumătate a anului 2016. Microsoft a precizat că în 2016 va fi disponibilă versiunea de dezvoltator a dispozitivului Microsoft HoloLens, urmând ca versiunea pentru consumatori să fie lansată, probabil, cândva în anul 2020.

  Este o tensiunea care s-a adunat, iar fiecare companie a aruncat câte o bucăţică de informaţie, care mai de care mai captivantă, pentru a menţine interesul pentru acest segment, care este încă în fază incipientă.

  Ce trebuie să înţelegem este că nu numai dispozitivul în sine constituie o componentă importantă a ceea ce înseamnă interacţiunea în realitatea virtuală, ci un factor important îl constituie şi componentele periferice, care însoţesc aceste dispotitive: controllerele.

  Citeşte şi: Dispozitivul Vive VR de la HTC amânat pentru aprilie 2016

  În afară de cască, pe care o aşezi pe cap şi proiectează imaginile din lumea virtuală, utilizatorul dispune şi de controllere cu ajutorul cărora poate interacţiona cu mediul virtual.

  Oculus a anunţat că va livra controller-ul Oculus Touch în a doua jumătate a anului 2016, acestea fiind programate să fie livrate odată cu dispozitivul „Rift„, care va fi disponibil pentru precomandă înca din primul trimestru al anului 2016.

  Ce este Oculus Touch

  Oculus Touch este o pereche de controllere wireless, câte un controller pentru fiecare mână, la fel cum sunt controllerele pentru Nintendo Wii Remote, cu excepţia că acestea sunt două dispozitive construite „în oglindă”. În plus, controlerele sunt mult mai precise la detectarea mişcărilor.

  Oculus Rift poate determina poziţia controllerelor în spaţiul 3D deoarece sunt acoperite cu mici LED-uri cu infraroşu, recepţionate de camera cu infraroşu care monitorizează dispozitivul Rift.

  Fiecare controller are un stick analog şi două butoane, un buton „trigger” pentru fiecare deget arătător, şi încă un buton sub degetul mijlociu, pentru aderenţă.

  Citeşte şi: Cel mai periculos obiect din casa ta

  Este un controller care reuşeşte să creeze un „set de mâini” pregătite pentru interacţiunea cu lumea virtuală, iar acestea sunt la fel de îndemânatice cum sunt cele din lumea reală.

  Fondatorul OculusPalmer Luckey, a scris pe platforma de microblogging Twitter o postare care face referire la amânarea livrării acestui produs, iar ca motivaţie a subliniat importanţa obţinerii unui produs perfect, comparativ cu lansarea acestuia doar pentru a bifa un capitol:

  Cu ajutorul controllerului Touch utilizatorul va putea apuca obiecte din lumea virtuală, va putea trage cu arma de foc, cât şi multe alte activităţi care vor transforma interacţiunea cu realitatea virtuală o experienţă desăvârşită.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.