More

  Disney a creat VertiGo, robotul care merge pe pereţi

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Disney a creat robotul VertiGo, care sfidează gravitaţia şi reuşeşte să ruleze pe un plan vertical.

  Realizarea unui robot capabil să urce în plan vertical pe orice suprafaţă, întocmai ca o şopârlă Gecko, nu a fost o sarcină tocmai uşoară. Principala problemă, cu care cercetătorii Disney din Zurich s-au confruntat, a fost maximizarea proporţiei dintre tracţiune şi greutatea vehiculului.

  Citeşte şi: Drone de securitate care pun pe fugă orice intrus

  Cercetătorii au reuşit să rezolve problema prin utilizarea fibrei de carbon, un material foarte uşor, dar puternic, alături de piese create la imprimanta 3D. Toate aceste materiale, împreună cu cele două elice rabatabile ajută robotul VertiGo să aibă o aderenţă sporită la suprafaţa.

  Forţa descendentă generată de cele două elice este suficientă pentru a menţine vehiculul pe perete şi, teoretic, chiar şi pe tavan, spun cercetătorii.

  Cele două elice reglabile permit robotului VertiGo să treacă cu uşurinţă de pe planul orizontal pe planul vertical. O elice aplică forţa pe planul vertical, în vreme ce a doua elice aplică forţa către pământ.

  Citeşte şi: Elon Musk: Falcon 9, prima rachetă reutilizabilă SpaceX, s-a întors în hangar

  Cele două elice furnizează o forţă suficient de puternică pentru ca robotul să rămână lipit de perete, chiar dacă suprafaţa are denivelări şi imperfecţiuni.

  Cercetătorii nu au divulgat motivul pentru care au creat VertiGo, dar au speculat că, în general, asemenea roboţi sunt folosiţi pentru activităţi de divertisment.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here