More

  Cum să ai Wi-Fi cu o acoperire de două ori mai mare

  Toată lumea vorbeşte despre Internet of Things şi cum toate obiectele vor fi interconectate, dar nimeni nu se gândeşte la cât de solicitată va fi reţeaua wireless, respectiv router-ul de care toate aceste gadget-urile depind pentru a funcţiona.

  The Wi-Fi Alliance este o reţea de companii la nivel mondial, constituite într-o asociaţie non-profit, care are ca scop furnizarea celei mai bune tehnologii wi-fi, indiferent de producător sau brand.

  Citeşte şi: Ai uitat parola de la wireless? Vezi cum o poţi afla

  Această asociaţie este cea care stabileşte standardul internaţional de operare al reţelelor wireless şi este cea care se asigură de buna funcţionare a interoperabilităţii, dar şi dezvoltarea celor mai noi tehnologii. Standardele stabilite de această asociaţie trebuie urmate de către toţi producătorii.

  Recent, The Wi-Fi Alliance a anunţat dezvoltarea unei noi soluţii pentru îmbunătăţirea semnalului wireless, denumită „Wi-Fi HaLow„.

  HaLow nu este neapărat o îmbunătăţire a standardului Wi-Fi existent, ci este mai mult o extensie Wi-Fi, care este destinată special pentru „Internet of Things„. Această extensie permite reţelei să acopere o suprafaţă de două ori mai mare, utilizând mai puţină energie, perfect pentru interconectivitatea tuturor aparatelor inteligente din locuinţă.

  Wi-Fi HaLow se foloseşte de spectrul benzii de 900 MHz, nu cel de 2.4 GHz sau 5 GHz pe care îl utilizează routerul, ceea ce înseamnă că semnalul poate ajunge mai departe şi poate pătrunde mai uşor prin ziduri, comparativ cu reţeaua convenţională Wi-Fi. Dezavantajul este că, pentru a atinge această acoperire, este „sacrificată” viteza.

  Citeşte şi: Internet de la bec – Li-Fi este tehnologia viitorului

  Primul produs care va avea extensia Wi-Fi HaLow este aşteptat să fie disponibil cândva în anul 2018, dacă totul decurge conform planului şi nu vor fi întâmpinate probleme.

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  12,897AbonațiAbonați-vă

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here