More

  BMW i8 Mirrorless la CES 2016: Adio unghi mort în trafic!

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  De ani de zile, producătorii de autoturisme au prezentat concepte de maşini cu camere la oglinzile laterale, dar la CES 2016 în Las Vegas, BMW a prezentat un sistem de camere pentru vedere laterală care elimină punctul mort şi oferă alerte inteligente de trafic.

  Sistemul este implementat pe BMW i8, o maşină care arată ca şi când ar fi venit din viitor. Imaginile sunt preluate de la toate cele 4 camere din jurul maşinii şi sunt transpuse ca o singură imagine video pe un display, unde ar fi în mod normal oglinda retrovizoare.

  În timp ce conduci maşina, ai o vedere surprinzător de clară şi o vedere panoramică a traficului, atât în retrovizare, cât şi în laterale, iar schimbatul benzilor devine astfel mult mai sigur şi simplu, total diferit de ceea ce trăim astăzi la volanul maşinii personale.

  Citeşte şi: Conceptul Volkswagen BUDD-e spune o poveste despre tehnologia viitorului

  Oglinzile laterale sunt un standard de zeci de ani şi ne permit să vedem liniile care delimitează benzile de trafic şi nu numai. Totuşi, acestea nu ne pot scăpa de „unghiul mort”, care poate duce la numeroase accidente.

  La BMW i8 Mirrorless, aşa cum numeşte compania conceptul, sistemul de vedere laterală se mută de la concept la ceva ce ar trebui să fie considerat un prototip, de vreme ce BMW consideră acesta a fi o posibilitate pentru maşinile ce vor fi produse în viitorul apropiat.

  În locul oglinzii retrovizoare, BMW a montat un display LCD din tavanul maşinii. Deşi acesta este mai înalt decât o oglindă retrovizoare tradiţională, marginea de jos este de aceeaşi înălţime ca la i8-ul standard.

  Citeşte şi: Samsung te lasă să vezi ce ai în frigider fără să deschizi uşa

  Pentru a demonstra conceptul, Philipp Hoffman, project manager la Sistemul de Monitorizare al Camerelor BMW , a arătat sistemul cu o afişare de 3 imagini, vederea din spate fiind completată de vederea din părţile laterale. În timpul unei manevre cu spatele, aceste vederi laterale îţi permit să vezi orice unghi mort pe care l-ai putea omite din cauza oglinzilor tradiţionale.

  BMW utilizează Gorilla Glass pentru a acoperi camerele laterale şi are un sistem de încălzire care topeşte zăpada şi gheaţa, făcând astfel sistemul mult mai rezistent la condiţiile meteo decât oglinzile laterale.

  Ca parte din concept, procesorul pentru sistem analizează imaginile şi afişează o avertizare în cazul în care există o maşină care vine repede pe partea dreaptă sau stângă. Totuşi, un sistem de monitorizare al unghiului mort nu este necesar aici, pentru că vederea periferică elimină complet orice punct mort.

  Citeşte şi: Cea mai bună veste despre iPhone 7 de la Apple

  Deşi pentru moment este vorba doar de un concept, Hoffman a declarat pentru cnet.com că BMW va duce conceptul la oficialii guvernamentali din Europa, SUA şi la alţi producători de autoturisme, în speranţa că se vor modifica reguli, pentru a asigura o vizibilitate sporită în trafic.

  Viitorul pare promiţător, de vreme ce BMW a început să testeze sistemul pe străzile din Europa începând cu anul acesta şi aşteaptă o autorizaţie de testare şi din partea Departamentului de Transport din SUA.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.